Bendsneyder net niet op eerste rij op Silverstone

170826_GB_Fenati

Het scheelt nog geen halve seconde, maar dat is precies wat Bo Bendsneyder tekort kwam om de Moto3-race van de Britse Grand Prix op Silverstone morgen om 13.40 uur te beginnen vanaf de eerste rij. In de vrije trainingen op de eerste dag stond Bendsneyder nog wel op de eerste rij, maar in de kwalificatie liep het niet helemaal zoals hij had gehoopt. Zo ging hij drie keer rechtdoor in turn 3 in een snelle ronde. De poleposition ging op het laatste nippertje naar Romano Fenati (foto).

Voor het ingaan van zijn laatste run, met negen minuten op de klok, stond Bendsneyder nog tamelijk comfortabel vierde. Maar juist in dat laatste deel van de kwalificatie zat het niet mee. In de slotminuten ontbrak het Bendsneyder aan net dat beetje geluk dat in de Moto3 nodig is: zit je op de goede plaats op de baan, met een goede slipstream, maar niet te veel verkeer waardoor je onvoldoende snelheid kunt maken en waarin je wordt opgehouden door langzamere rijders.

Een goede kwalificatie was juist extra belangrijk voor Bendsneyder, omdat hij vanwege zijn botsing met John McPhee in de race in Oostenrijk twee weken geleden een straf van drie plaatsen had gekregen. Hij start dus vanaf de tiende plaats. Dat overigens niets over zijn kansen in de wedstrijd. Het zit in de Moto3 allemaal zo dicht bij elkaar dat minimaal de eerste tien kansen hebben op het podium te finishen.

Hoe close het is, bleek wel in de laatste halve minuut van de kwalificatie. In een tijdsbestek van twintig seconden wisselde de poleposition vier keer van eigenaar: John McPhee, Gabriel Rodrigo, Joan Mir en uiteindelijk Romano Fenati, die een indrukwekkende tijd van 2.12,848 neerzette in zijn eentje (zonder slipstream). In omgekeerde volgorde zijn dat de eerste vier.

Foto: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden