Bleekemolen last van elektronische problemen in IMSA Michelin Pilot Challenge

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Jeroen Bleekemolen had in de openingsfase van de vier uur durende race in de IMSA Michelin Pilot Challenge last van elektronische problemen. Door de problemen liep het team drie rondes achterstand op. Bleekemolen kon de verloren tijd niet goedmaken.

Naast de 24-uursrace is er ook een 4-uursrace voor de IMSA Michelin Pilot Challenge in Daytona. Jeroen Bleekemolen neemt aan beide races deel. De vier uur durende race is inmiddels verreden en voor Bleekemolen verliep deze niet goed. De snelheid zat er wel in maar vroeg in de race kreeg het team last van elektronische problemen. Daar liep het team een grote achterstand op die ze niet meer goed konden maken.

Jeroen Bleekemolen / IMSA / Daytona / 2022

Pech maar de auto voelt goed

"We moesten vroeg in de race alle stroom van de auto halen. Het probleem was toen nog niet opgelost, we hebben dat drie keer moeten doen. Daar hebben we drie ronden verloren maar de auto ging daarna weer helemaal top." Bleekemolen reed het laatste deel van de race. "Ik heb flink lopen trappen. Ik moest iedere keer achteraan het veld beginnen en naar voren rijden. Dan rijd je rond de vijfde plaats maar sta je nog wel drie rondes achter door de eerdere problemen." De volgende race voor Bleekemolen is natuurlijk de 24 uur van Daytona. "Het is ijskoud, dat gaat voor spektakel zorgen. Er gaan zeker auto's in de muur verdwijnen. Hopelijk blijven wij heel en doen we aan het einde mee om het horloge."

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Kay van Berlo start achteraan in 24 uur van Daytona

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden