Kay van Berlo start achteraan in 24 uur van Daytona

door Tim Koenders
alonso sprint imola

Kay van Berlo start achteraan in de 24 uur van Daytona. Van Berlo neemt aankomend weekend voor het eerst deel aan de legendarische race. Door technische problemen start het team achteraan. Toch ziet Van Berlo nog genoeg kansen voor de race.

Kay van Berlo komt voor het eerst in zijn carrière in actie in de 24 uur van Daytona. De Nederlander komt uit voor het Amerikaanse Riley Motorsports in de LMP3 klasse. “We hebben zojuist de kwalificatierace van honderd minuten gehad. Helaas hebben we de finish niet gehaald door technische problemen.” Het gevolg hiervan is dat het team achteraan in de klasse moet starten.

Kay van Berlo Daytona

Een droom die uitkomt

Van Berlo vertelt dat de snelheid er goed inzat tijdens de vrije trainingen. “24 uur is in ieder geval genoeg tijd om weer naar voren te rijden. We hebben er veel vertrouwen in.” Verder geeft hij aan dat hij al lang uitkijkt om de 24 uur te rijden. “Ik droom er al jaren over. Het is geweldig om dit op mijn 21ste te mogen doen voor een team dat mee kan doen om de overwinning.” Vorig jaar heeft het team de LMP3-klasse gewonnen.

Goede trainingen achter de rug

Ondanks de startpositie staat het team er volgens Van Berlo goed voor. “Ik heb meerdere sessies gereden waaronder een nachtsessie. Het was een geweldige ervaring.” Door het grote startveld ben je als coureur constant bezig met langzamere auto’s inhalen en snellere auto’s voorbij laten. “Er is geen moment rust, dat vind ik echt geweldig.

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

Lees ook: Vaccinatie verplicht voor coureurs GP Australië

Lees ook: Frédéric Vasseur: Ik onderschatte een jaar zonder updates

Lees ook: George Russell: Nooit genoeg zolang je geen wereldkampioen bent

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden