Jeroen Bleekemolen: Mee doen voor overwinning

alonso sprint imola

Jeroen Bleekemolen neemt deel aan de 24 uur van Daytona. In aanloop naar de race zal Bleekemolen ook meedoen met de Michelin Pilot Challenge. De testdagen van beide races zagen er goed uit voor de Nederlander.

De winterstop in Amerika is voorbij en het raceseizoen wordt op traditionele wijze geopend met de 24 uur van Daytona. Jeroen Bleekemolen zal dit jaar deelnemen in de GT3-klasse samen met drie andere coureurs. In de aanloop naar de race neemt Bleekemolen samen met zijn broer ook deel aan de Michelin Pilot Challenge. De testdagen voor beide races zijn geweest en Bleekemolen is positief. "We hebben een top weekend achter de rug", begint Bleekmolen over de Michelin Pilot Challenge. "We eindigden de test als snelste en dat is altijd een goed teken. We reden met een nieuwe Posche en zaten het hele weekend er goed bij. Nou hopen we dat we er volgende week ook bij zitten en mee kunnen doen voor de overwinning", aldus Jeroen Bleekemolen.

Jeroen Bleekemolen
Jeroen Bleekemolen

24 uur van Daytona

Van 29 tot 30 januari zal de 'Rolex 24 uur van Daytona' worden verreden. Bleekemolen is tevreden met de training en kwalificatie. "We gingen lekker. We zitten in een pro-am klasse dus ik zit met twee amateurs. Natuurlijk komen die wat tekort maar uiteindelijk is de snelheid van hun ook prima en daarmee verwacht ik dat we mee kunnen doen voor de overwinning", vertelt hij. Het gaat niet makkelijk worden voor de Nederlander, gezien er vijfentwintig bolides meerijden in de klasse. Bleekemolen start de race vanaf de vijftiende plek en hoopt op de overwinning. "Met een paar yellows, een beetje geluk en veel snelheid hopen we mee te doen voor de horloges", besluit Jeroen Bleekemolen vanuit Amerika.

De hele update van Jeroen Bleekemolen is te beluisteren op Grand Prix Radio.

Lees ook: Jeroen Mul en Michael Bleekemolen te gast bij F1 aan Tafel

Lees ook: Latifi en Russell: Jenson enorme aanwinst voor Williams

Lees ook: Vaccinatie verplicht voor coureurs GP Australië

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden