Bottas en Zhou hadden last van motorproblemen

Zhou Bottas Alfa Romeo

Guanyu Zhou en Valtteri Bottas hebben beiden plaatsen weten te winnen tijdens de sprint voor de Grand Prix van Oostenrijk. Beide coureurs zijn zeer tevreden met het resultaat aangezien ze beide last hadden van motorproblemen.

Guanyu Zhou moest de sprint vanaf de achttiende plaats aanvangen. Na de formatieronde kwam hij stil te staan met zijn Alfa Romeo. Hij wist zijn auto opnieuw te starten en zo toch nog de sprint te kunnen starten. Uiteindelijk heeft Zhou nog vier plaatsen weten te winnen. “In de laatste bocht ging de motor helemaal uit, ik moest hem helemaal opnieuw opstarten.” Dat liet de Chinees weten tegenover F1.com. “Daarna heb ik heel erg genoten van mijn comeback. Ik voelde mij comfortabel in de auto en ik denk dat we de snelheid hebben voor de top tien in de race.”

Problemen met nieuwe Ferrari-motor

Ook Valtteri Bottas heeft meerdere plaatsen weten te winnen ten opzichte van zijn kwalificatie, al heeft dit weinig gevolgen aangezien de Fin achteraan moet starten door een motorwissel. Met zijn nieuwe motor had hij nog wel problemen. “Hopelijk is er niets mis met de motor aangezien die net nieuw is. Aan het einde van de race kon ik dichterbij de Haas komen dus dat is positief voor morgen. Ook al moet ik achteraan starten denk ik dat ik zeker nog punten kan pakken.”

Lees ook: Verstappen wint sprintrace, Pérez maakt inhaalslag

Lees ook: Ferrari snelste in tweede vrije training GP van Oostenrijk

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk: VT1 & kwalificatie

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden