BREAKING: Grand Prix van Turkije terug op F1-kalender

door Tim Koenders
gp-turkije-2020

Net als in 2020 zal er ook in 2021 op Istanbul Park worden gereden. De Grand Prix van Turkije is de vervanger van de Grand Prix van Singapore en zal begin oktober verreden worden.

Begin juni werd naar buiten gebracht dat de Grand Prix van Singapore niet door kon gaan. Snel werd er gespeculeerd over een mogelijke vervanger aangezien de Formule 1 graag 23 races af wil werken. Een tweede race op Circuit of the Americas, een race in Indianapolis of weer terug naar Turkije waren de meest genoemde opties. Zojuist is officieel naar buiten gebracht dat de Formule 1 dit jaar terugkeert naar Istanbul Park voor de Grand Prix van Turkije.

In 2020 stond de Grand Prix van Turkije ook al op het programma. Het was een bijzonder weekend in de Formule 1. Lance Stroll pakte pole position in moeilijke omstandigheden. Ook de race was erg spectaculair. Lewis Hamilton startte de race vanaf een zesde plaats. In de regen wist hij naar voren te rijden en als eerste over de streep te komen. Een overwinning die hem niet alleen punten opleverde, maar ook een legendarische zevende wereldtitel.

Stefano Domenicali is erg blij met de terugkeer van de Grand Prix van Turkije. "Hopelijk gaan we weer een fantastische Grand Prix zien op één van de mooiste circuits ter wereld."

Lees ook: Van der Zande en Magnussen winnen IMSA-race Detroit

Lees ook: Bleekemolen: “Het zal om honderdsten gaan in Oostenrijk”

Lees ook: Circuit Abu Dhabi aangepast voor aankomende GP

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden