Formule 1 komt met statement over GP Rusland

door Patrick Wuite
10-saturday-monza

De Formule 1 heeft nog niet besloten of de Russische grand prix dit jaar doorgaat, nu Rusland buurland Oekraïne is binnengetrokken voor een speciale missie, zoals president Vladimir Poetin het noemde.

De spanningen zijn de laatste weken snel opgelopen en donderdagochtend gebeurde hetgeen waar het Westen al langere tijd voor vreesde: Russische tanks en infantrie zijn Oekraïne binnengedrongen en ook zijn er al bombardementen geweest op speciale doelen, zoals vliegvelden. In mei zou de Champions League finale in Sint-Petersburg worden gespeeld, maar op verzoek van de Britse clubs, kijkt de UEFA of de finale ergens anders afgewerkt kan worden. Ook de Formule 1 houdt de hele situatie goed in de gaten.

"Maar we doen vooralsnog geen uitspraken of de Grand Prix doorgaat in september", liet de Formule 1-organisatie weten in een statement.

Sochi Autodrom 2

Turkije in beeld?

Woensdagavond doken er geruchten op dat de kaartverkoop van de Grand Prix van Rusland is stopgezet en dat Istanbul Park, het circuit waar de Grand Prix van Turkije werd gehouden, in beeld is als vervanger. Wanneer er meer duidelijk wordt, is nog niet bekend.

Lees ook: Verstappen op weg naar nieuwe lucratieve deal bij Red Bull

Lees ook: Norris niet blij met P1: Was liever laatste

Lees ook: Bottas: Kleine teams gaan grote kansen krijgen

door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden