170520_Moto3_bulega

Het Sky VR46-team stond al te juichen om de poleposition voor Nicolo Bulega (foto), maar toen verscheen de boodschap op de schermen dat de Italiaan net iets buiten de lijnen van het Bugatti-circuit had gereden. Zijn snelste tijd werd geschrapt en dat leverde Jorge Martin de poleposition op voor de Moto3-race van de Grand Prix van Frankrijk, morgenochtend in Le Mans.

De kwalificatietraining was de eerste sessie voor de Moto3 op een droge baan. De vrije trainingen waren alle drie in de regen of op een natte baan. Ook in de kwalificatie vielen een paar spettertjes, maar niet van dien aard dat de coureurs er last van hadden. Het was met 13 graden Celsius nog wel aan de frisse kant.

Het was door die andere omstandigheden niet zo vreemd dat er heel andere namen bovenaan stonden dan op de eerste dag. De eerste rij van de startgrid van de Moto3 wordt zondagochtend bevolkt door Jorge Martin, Nicolo Bulega en Juanfran Guevara. Voor Bo Bendsneyder was de droge baan zeker geen nadeel. De Rotterdammer reed een keurige negende tijd: zijn derde top 10-kwalificatie in vijf GP’s dit jaar.

Foto: MotoGP.com

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden