Carlos Sainz: Hadden meer van dit weekend verwacht

door Olav Veenhof
Sainz zaterdag Canada 2023

De Grand Prix van Hongarije levert geen spektakel op voor Ferrari. Een achtste plek voor Carlos Sainz zorgt ervoor dat beide McLaren's inlopen op het Italiaanse team in het constructeurskampioenschap. 

De Spanjaard heeft een geweldige start waarmee hij gelijk naar de zesde plek stijgt. Uiteindelijk weet hij dit niet vol te houden en moet hij het doen met een achtste plek. Opnieuw geen topresultaat voor Ferrari dat snakt naar de zomerstop. Carlos Sainz heeft nog geen podium weten te behalen in 2023, op de Hungaroring waar weinig lange rechte stukken zijn, had hij meer verwacht. "De start was heel goed inderdaad, maar daarna missen we gewoon simpelweg de snelheid. Op zo'n type circuit hadden we gehoopt dichtbij McLaren en Mercedes te staan, maar het is de harde realiteit dat we nog veel werk aan de winkel hebben", zo laat Sainz weten tegenover F1.com. 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by Carlos Sainz (@carlossainz55)

Werk aan de winkel

Sinds de grote stap van McLaren in Oostenrijk heeft Sainz nog geen top vijf finish behaald. Het baart zorgen voor het Italiaanse topteam. Toch is de Ferrari-rijder redelijk tevreden met zijn resultaat. "Ja uiteindelik niet heel slecht resultaat als je kijkt waar we de laatste races staan. We hadden een goede eerste stint, maar we blijven ook moeite hebben met de banden. In de race slijten de banden enorm hard en dat is iets waar we aan moeten werken."

Lees ook: Olav Mol over Hongarije: Eén van zijn meest dominante overwinningen

Lees ook: Toto Wolff: Er moet volgend jaar veel veranderen

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen blijft verbazen

door Olav Veenhof

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden