Carlos Sainz zevende na crash kwalificatie GP van China

door Tim Koenders
Carlos-Sainz-Abu-Dhabi-2023-DNF

Carlos Sainz kwalificeerde zich als zevende voor de Grand Prix van China. De Spanjaard mag al van geluk spreken dat hij het derde deel van de kwalificatie heeft gehaald na een crash in Q2.

Carlos Sainz zal de kwalificatie voor de Grand Prix van China niet snel vergeten. Tijdens zijn eerste ronde in het tweede deel van de kwalificatie kwam de Spanjaard te wijd uit in de laatste bocht. De Ferrari kwam half in het grind waardoor Sainz spinde. Mede door het gras kon Sainz zijn Ferrari net niet uit de muur houden. Er kwam een rode vlag, het leek erop dat Sainz de Grand Prix van China als vijftiende aan moest vangen. Hij kon zijn weg zonder voorvleugel toch vervolgen en terugkeren bij zijn team. Door de rode vlag had het team genoeg tijd om de kapotte onderdelen te vervangen. Sainz reed een ronde goed genoeg voor Q3. In Q3 reed de coureur met startnummer 55 de zevende tijd.

Geen goed weekend

“Uiteraard was de crash in Q2 niet ideaal. Gelukkig kon ik de auto op het laatste moment nog iets draaien om in een betere hoek richting de muur te gaan. Hierdoor ging de achtervleugel niet kapot. Daarna kon in weer pushen.” Dat liet de Spanjaard weten tegenover Formula 1. “Het ziet ernaar uit dat we dit weekend niet sterk zijn als team. Het is zeker niet de beste baan voor ons. Het doel voor morgen is vechten met de coureurs van McLaren. Alonso is tijdens de kwalificatie vaak sneller, in de race is dit vaak anders.”

Lees ook: Verstappen zorgt voor 100e pole position Red Bull

Lees ook: Perez wint strijd om tweede startpositie

Lees ook: Dit zeiden de coureurs na afloop van de sprintrace in Shanghai

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden