Christian Horner vreest voor vier DRS-zones

alonso sprint imola

Christian Horner lijkt niet te spreken over de vier DRS-zones op het circuit in Melbourne. Dit zegt de teambaas van Red Bull Racing vooral naar aanleiding van het gevecht tussen Charles Leclerc en Max Verstappen in Jeddah. Hij staat niet te springen om dat tactische spel in Australië te vervolgen. 

Het circuit van Albert Park krijgt na de vernieuwingen die aan het circuit zijn gedaan vanaf nu vier DRS-zones. Het is voor het eerst dat een circuit zoveel van deze zones betreft. Met slechts twee detectiepunten voor deze vier zones, lijkt het erop dat er dit weekend veel inhaalacties te zien gaan zijn.

Inhaalfestijn

Horner is bang dat de race van zonder een inhaalfestijn zal gaan worden. Hij vergelijkt het met het DRS detectiepunt in Jeddah, waar ook veel om te doen was. "Dat wil je absoluut niet. Als de DRS-lijn in Jeddah bijvoorbeeld iets later of zelfs in de bocht had gelegen, dan was het tactische spel er niet geweest", vertelt hij volgens Motorsport.com. Horner verwacht in de race hetzelfde effect te gaan zien als bij een race van de MotoGP: "Het wordt interessant om te zien hoeveel effect de lengte van deze DRS-zones heeft tijdens de race. Het kan een MotoGP-achtige race worden, waarin je twee of drie keer per ronde van positie wisselt."

Horner Melbourne 2022

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Eerst zien, dan geloven

Buiten dat is de Brit wel benieuwd wat de vier DRS-zones gaan brengen in de race: "Wat hier met vier DRS-zones denk ik interessant wordt, is dat je als achterste coureur bijna de hele ronde lang DRS hebt. En wat je met DRS ook niet wil, is dat het te makkelijk wordt en je er zo langs gaat. DRS moet er eigenlijk voor zorgen dat je iets meer een slipstreameffect krijgt. Je moet een run kunnen maken, zonder er aan een van beide kanten langs te vliegen." Ook wil hij niet te ver op de zaken vooruit lopen: "Wacht even tot zondag en oordeel dan pas. Maar het hangt af van de lengte van de DRS-zones en hoe effectief het is. Als het te makkelijk is om in te halen, dan is dat niet goed."

Lees ook: Gianpiero Lambiase krijgt promotie binnen Red Bull Racing

Lees ook: Mercedes-coureurs gefrustreerd over eigen bolide W13

Lees ook: Vettel naar stewards na besturen van scooter op racebaan

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen