Circuit in Shanghai aangepast voor de Grand Prix van China

1920x1080-Startgrid-GP-China

Het Formule 1-circuit van Shanghai heeft kleine aanpassingen ondergaan in aanloop naar de terugkeer van de Chinese Grand Prix. Er zijn enkele hobbels op het Shanghai International Circuit weggehaald waardoor coureurs volgende week minder last zouden moeten hebben van stuiteren op de baan.

Volgende week is het tijd voor de Grand Prix van China. Sinds 2019 ontbrak China op de kalender vanwege de coronapandemie, maar dit jaar keert de Formule 1 terug naar het Shanghai International Circuit. Het circuit is op tijd aangepast voor de terugkomst van de Formule 1. De organisatie is na een FIA-baaninspectie aan de slag gegaan met verschillende aspecten van het circuit. Omdat de huidige generatie F1-auto’s gevoelig is voor hobbels, is ervoor gekozen om eventuele hobbels op de baan uit voorzorg te verwijderen.

red bull 2019 china

Red Bull op het Shanghai International Circuit in 2019. Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

'Lijkt op een nieuw circuit'

Omdat het raceweekend in China een sprintweekend is, hebben de teams slechts één trainingssessie om de baan (opnieuw) te leren kennen en data te verzamelen. Dit is de eerste keer dat er op het Shanghai International Circuit geracet gaat worden met nieuwe auto’s, nieuwe banden en het inmiddels welbekende ground-effect. Simone Berra, hoofdingenieur van Pirelli, denkt dat eerdere kennis van het circuit om die reden vrijwel niks waard is na vijf jaar afwezigheid. ''Eerlijk gezegd lijkt het net een nieuw circuit'', vertelt Berra aan Motorsport.com. ''Dat komt omdat we inmiddels nieuwe auto’s en nieuwe banden en 18-inch velgen hebben. De baan is al vijf jaar niet meer gebruikt, misschien voor één race per jaar, en zal dus echt wel een opknapbeurt nodig hebben gehad. Er is niet veel data. Het zal niet alleen voor ons een uitdaging zijn, maar ook zeker voor de teams.'' Verschillende F1-coureurs, waaronder Max Verstappen en Carlos Sainz, delen de mening van Berra. De problemen van het circuit zouden volgens Carlos Sainz inmiddels al besproken zijn in een briefing met alle coureurs.

Lees ook: Formule 1 maakt kalender voor 2025 bekend

Lees ook: Esteban Ocon: "In Japan langzamer dan verwacht"

Lees ook: Toto Wolff over opvolger Hamilton: "Hij is zeker een sterke kanshebber"

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden