Coureurs Haas zagen mislopen Q2 niet aankomen

door Tim Koenders
Kevin Magnussen vrijdag Miami 2023

Zowel Kevin Magnussen als Nico Hülkenberg waren na afloop van de kwalificatie voor de Grand Prix van Monaco verbaasd dat ze niet door Q1 kwamen. Ze kwalificeerden zich als zeventiende en achttiende.

“Achteraf is het natuurlijk makkelijk maar we hadden eerder naar buiten moeten gaan. Het is altijd een lastige keuze of je meer rondes wil rijden voor het zelfvertrouwen of met minder brandstof. We zijn best verbaasd dat we er zo ver vanaf staan.” Dat liet Magnussen weten tegenover Formula 1. “Na de vrije trainingen hadden we het gevoel dat we er dichter bij zouden zitten. We hebben het lastig om de balans perfect te krijgen maar we zitten er niet ver vanaf.”

Nico Hülkenberg

“Voor ons zijn de banden echt alleen de eerste ronde goed. Het was dus geen optie om meer rondes achter elkaar te doen. We wilden ook banden achterhouden voor in Q2 aangezien we hadden gedacht dat wel te halen.” Net als Magnussen is ook Hülkenberg verbaasd dat ze er al uit lagen in Q1. “Mijn rondes waren goed. We hebben veel geprobeerd dit weekend.”

Lees ook: Max Verstappen op pole in Monaco, Pérez start achteraan

Lees ook: Koning van de Race: Leclerc wint

Lees ook: Rinus 'Veekay' van Kalmthout stunt met P2 in kwalificatie Indy500

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden