Daniel Ricciardo sprak met één team over zitje voor 2023

Daniel Ricciardo zaterdag Abu Dhabi 2022

Daniel Ricciardo sprak met Günther Steiner over een zitje bij Haas voor 2023, maar de Australiër wimpelde dat uiteindelijk zelf af. "Ik kwam er achter dat ik niet op de grid wilde staan in 2023."

Daniel Ricciardo had een doorlopend contract bij McLaren, maar het Britse team koos ervoor om het contract van Ricciardo te beëindigen aan het einde van 2022. Verwacht werd dat Ricciardo wel ergens anders een stoeltje zou vinden, maar hij sprak uiteindelijk alleen met Haas-teambaas Günther Steiner, maar Ricciardo wees uiteindelijk het Amerikaanse team af. 

"We zaten toen in de triple-header (België, Nederland, Italië. red.) en toen kwam ik er achter dat ik niet op de grid wilde staan in 2023. Ik ben dan ook best wel opgelucht dat geen enkel topteam aanklopte, want dan had ik het wel moeten doen. Maar diep van binnen wist ik dat ik wat afstand moest nemen van de sport", vertelt de Australiër in de Formule 1-podcast Beyond the Grid.

Daniel Ricciardo GP Mexico 2022

2023

Uiteindelijk tekende Ricciardo een contract bij Red Bull, waar hij in 2023 de derde coureur is. Hij zal demonstraties voor zijn rekening nemen, in de simulator zitten en af en toe zal hij op het circuit zijn om Max Verstappen en Sergio Pérez te ondersteunen.

Lees ook: Aston Martin: Sebastian Vettel versus Lance Stroll

Lees ook: FIA-president snapt negatieve reacties op Andretti-nieuws niet

Lees ook: Zware en mooie dag Dakar voor Nederlandse autocoureurs

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden