Denny Hamlin wint NASCAR-race op Richmond Raceway

10-saturday-monza

Denny Hamlin heeft afgelopen weekend de race van de NASCAR cup gewonnen. Er werd geracet op Richmond Raceway. Tijdens de zevende race van het seizoen, is Hamlin daarmee ook de zevende verschillende winnaar geworden. 

Het NASCAR seizoen werd afgelopen weekend vervolgd op Richmond Raceway. Dit was de allereerste shorttrack van het seizoen; een kort circuit met een lengte van minder dan 1 mijl, welgeteld 1207 meter. Op dit circuit wordt al vanaf 1946 geracet, wat het een traditionele racebaan maakt. Rick Winkelman praat Grand Prix Radio bij over de race. 

Strategische race

Volgens Winkelman was de race minder spannend dan normaal, maar werd er erg strategisch gereden. Hamlin is een van de meest ervaren coureurs in het veld. Hij gebruikt deze ervaring om optimaal in deze strategische wedstrijd te presteren. Het was tijdens deze race vooral een kunst om de banden goed te houden, wat Hamlin dus gelukt is. Hij reed voor een lange tijd onder de radar, maar in de laatste paar ronden kwam Hamlin naar voren. Met deze overwinning heeft hij zijn eerste race van dit seizoen gewonnen. 

denny hamlin nascar

Foto: NASCAR (Jacob Kupferman / Getty Images)

Hamlin zorgde er met zijn overwinning voor dat er voor het eerst sinds twaalf wedstrijden weer een Toyota als eerste over de finish kwam. Het team waarvoor hij uitkomt, Joe Gibbs Racing, is een A-team van Toyota. 

Komende races 

Voorlopig blijft NASCAR op de 'korte banen' rijden. Komend weekend wordt er geracet in Martinsville en een week later op Bristol. Bristol is een circuit waar ze een onverharde ondergrond hebben neergelegd. NASCAR gaat dan als het ware op klei rijden. Maar eerst staat Martinsville Speedway dus op het programma. 

Lees ook: F1 aan Tafel: "Hamilton gaat stoppen"

Lees ook: Nieuwe carriére Valentino Rossi van start

Lees ook: DTM-debuut voor Sebastien Loeb

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden