Formula One Group bevestigt: races starten later

P-20171029-01084_hires_jpeg_24bit_rgb-1

Olav Mol meldde het vorige week al en de Formula One Group heeft het nu bevestigd: de meeste Europese Formule 1-races zullen dit jaar om 15:10 uur lokale tijd beginnen. Dat is een uur en tien minuten later dan gebruikelijk.

Traditioneel begonnen de meeste wedstrijden om 14:00 uur lokale tijd. Volgens Liberty Media is de wijziging nodig om de televisiekijkers dichter bij de actie te brengen. Sommige tv-zenders schakelen namelijk op het volle uur in, waardoor kijkers een deel van de spanningen tijdens de laatste minuten voor de start missen.

Door de aangepaste starttijd worden de races voor vooral commerciële tv-zenders in Amerika aantrekkelijker. De kijkers in het Amerika moeten door de wijziging een uur minder vroeg opstaan om de wedstrijden te kunnen zien.

Naast de races zullen ook de vrije trainingen en kwalificaties een uur later beginnen. Wel zijn er enkele uitzonderingen. De Franse Grand Prix begint om 16:10 uur en de GP van Groot-Brittannië start om 14:10 uur. Dit is vanwege het WK-voetbal.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen