FIA-leden roepen op tot rechtszaak Ben Sulayem

door Shakyra van den Heuvel
FIA_Turkey09_418_7

Nadat FIA-president Ben Sulayem werd vrijgesproken in het onderzoek wat tegen hem liep, willen nu leden van de FIA Member Clubs uit de Verenigde Staten dat er alsnog een rechtszaak komt. Ze zijn het niet volledig eens met de manier waarop hun president is vrijgesproken. 

Een aantal weken geleden is bekend gemaakt dat er een onderzoek naar de FIA-president werd gedaan. De reden hiervoor was omdat hij persoonlijk wilde ingrijpen tijdens de Grand Prix van Saudi-Arabië in 2023. Hiermee zou de uitslag worden beïnvloed. Daarnaast zou hij ook hebben geprobeerd om de goedkeuring van het stratencircuit in Las Vegas tegen te houden. Mohammed Ben Sulayem is vrijgesproken van het onderzoek, maar dat is volgens de leden van de FIA Member Clubs niet voldoende. Zij willen dat er een rechtszaak wordt aangespannen tegen de klokkenluiders die de klacht hebben ingediend. 

fia-blue-flag-1280

Foto: FIA

Open brief

In een openbare brief hebben dertig leden aangegeven dat ze achter hun president staan. "De Ethische Commissie van de FIA, bestaande uit externe en onafhankelijke leden, heeft unaniem een rapport uitgebracht. In het rapport verklaren ze dat Ben Sulayem, de president van de FIA, is vrijgesproken. De resolutie van de Ethische Commissie bekrachtigt dat Ben Sulayem eervol, transparant en onafhankelijk heeft gehandeld en dat de beschuldigingen van ongepastheid en onethische praktijken uitsluitend bedoeld waren om de FIA en haar leiderschap, in het bijzonder de president, schade toe te brengen", dit staat in de brief die gepubliceerd is. Daarnaast geven ze aan dat de FIA juridische stappen moet ondernemen tegen de personen die de president in twijfel hebben getrokken. De leden geven aan dat de FIA-president onterecht laster heeft moeten ervaren. De FIA heeft hier nog niet op gereageerd. 

Lees ook: Alonso over vertrekkans van Verstappen bij Red Bull: "Nul kans"

Lees ook: Mercedes kijkt uit naar Japan: "Dit wordt een serieuze test voor onze auto"

Lees ook: Lando Norris: "Red Bull blijft minstens tot 2026 dominant"

 

door Shakyra van den Heuvel

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden