FIA stopt het onderzoek naar Toto en Susie Wolff

door Shakyra van den Heuvel
Toto-Wolff

Naar aanleiding van eerdere berichten laat de FIA vandaag weten dat het onderzoek naar Toto en Susie Wolff wordt gestopt die in verband werden gebracht met belangenverstrengeling binnen de Formule 1. 

Op dinsdagavond liet de FIA weten dat zij een onderzoek waren gestart naar een vermeende belangenverstrengeling van Mercedes-teambaas Toto Wolff en zijn vrouw Susie Wolff. De FIA was dit onderzoek gestart omdat zij aangaven dat een teambaas hier naar gevraagd had. BussinesF1 suggereerde dat een teambaas van een ander team in een meeting had aangegeven dat hij een opmerking van Toto Wolff vreemd vond omdat alleen FOM-personeel hiervan af kon weten. Susie Wolff, directeur van de F1 Academy, zou toegang hebben tot deze specifieke informatie en doorspelen naar haar echtgenoot. Naar aanleiding van het gestarte onderzoek van de FIA, heeft op woensdagavond elk team gereageerd dat zij niet degene waren die naar het onderzoek hebben gevraagd. Elk team bracht precies hetzelfde statement naar buiten in dezelfde verwoording. Hierdoor was het vrij onduidelijk wat uiteindelijk de aanleiding is geweest voor de FIA om er naar te kijken. Susie Wolff gaf in een statement aan dat zij het intimiderend en vrouwonvriendelijk vond en dat ze het ernstig vond dat er werd getwijfeld aan haar integriteit. 

Onderzoek gestaakt

Vandaag laat de FIA weten dat het onderzoek is gestaakt. "De FIA kan bevestigen dat er geen onderzoek naar een individu in gang is op het gebied van ethische of disciplinare gronden. Als regelgever heeft de FIA de taak om de integriteit van de globale motorsport te behouden. De FIA benadrukt nogmaals haar commitment aan integriteit en eerlijkheid", dit laten zij weten in een statement. Nu bekend is geworden dat het onderzoek gestaakt wordt, zal ook de reden tot onderzoek niet openbaar gemaakt worden. 

Lees ook: Formule 1-teams ontkennen klacht te hebben ingediend bij FIA over Toto Wolff

Lees ook: McLaren wil Lando Norris helpen om minder hard voor zichzelf te zijn

Lees ook: Max Verstappen noemt verbeterpunten voor Red Bull in 2024

door Shakyra van den Heuvel

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden