Max Verstappen noemt verbeterpunten voor Red Bull in 2024

door Frederique van Grinsven
Max Verstappen Red Bull Racing Abu Dhabi GP 2023

Ondanks het feit dat Red Bull Racing zowel de coureurstitel als de constructeurs in 2023 heeft binnengehaald, benadrukt Max Verstappen dat er nog ruimte is voor verbetering in de ontwikkeling van hun auto voor komend seizoen.

De overheersende RB19 heeft het Oostenrijkse team dit seizoen naar ongekende hoogten gebracht door record na record te breken en maar liefst 21 van de 22 races te winnen, waarmee het nu de meest succesvolle auto in de geschiedenis van de Formule 1 is.

Verstappen over RB19: Bewust van zwakke punten

Ook slaagde Red Bull er in om de tweede plek bij de coureurs te behalen met Sergio Pérez, en behaalde het team in het constructeurskampioenschap een indrukwekkende voorsprong van 451 punten op de nummer twee, Mercedes. Vorige week liet het Duitse raceteam weten dat er drastische veranderingen nodig zijn om Red Bull in 2024 te kunnen verslaan.

Verstappen zelf benadrukt het belang van het behouden van hun voorsprong gedurende de winterperiode, zich bewust van het feit dat ze het doelwit zijn. "Natuurlijk werken we aan verbeteringen aan onze auto", zegt de drievoudig wereldkampioen tegenover F1.com. "We zijn ons bewust van de zwakke punten en zullen daaraan werken, en we proberen uiteraard ook onze sterke punten verder te versterken."

Red Bull stoeit met stratencircuits Singapore en Las Vegas

Singapore was de enige Grand Prix in 2023 die niet de kant van Red Bull op viel. De overwinning ging naar Carlos Sainz en Ferrari nadat het voor zowel Verstappen als Pérez al misging tijdens de kwalificatie en beiden uitgeschakeld werden in Q2.

"Kijk naar ons raceweekend in Singapore", gaat Verstappen verder. "Over het algemeen hebben we op stratencircuits wat meer moeite, zoals ook in Las Vegas. Lage snelheden zijn zeker niet ons sterkste punt in de auto, [bij het rijden over] hobbels en drempels evenmin, dus dat is zeker een groot gebied waarop we kunnen verbeteren."

Lees ook: Onderzoek naar mogelijke belangenverstrengeling Toto en Susie Wolff

Lees ook: Formule 1 kondigt nieuwe sprintweekenden aan

Lees ook: Deal is bijna rond met Madrid om vanaf 2026 de Grand Prix te organiseren

door Frederique van Grinsven

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden