Fittipaldi eerste optie bij eventueel vertrek Mazepin

door Jacobine van den Berg
alonso sprint imola

Pietro Fittipaldi staat vooraan in de rij mocht er een stoeltje vrijkomen bij Haas. Dit naar aanleiding van de ernstige ontwikkelingen rondom Rusland en Oekraïne. Dat heeft teambaas Guenther Steiner laten weten. 

De rol van Nikita Mazepin bij het Amerikaanse team is zeer omstreden. De aanleiding is de Russische invasie in Oekraïne. Haas kwam tijdens de laatste testdag in Barcelona in actie met een volledig witte auto waarop ook de Russische vlag ontbrak. Ook is er afstand gedaan van hoofdsponsor Uralkali en is er bekend geworden dat er een streep door de Grand Prix van Rusland staat in september. 

Nikita Mazepin Haas

'Niemand die het beter kan dan Pietro'

Nu het team van Haas afstand neemt van Uralkali op alle 'branding' kan een volgende stap zijn dat het team de banden volledig verbreekt met het Russische bedrijf van eigenaar Dmitry Mazepin, de vader van Nikita. "Als Nikita om één of andere reden niet verder kan rijden, is de eerste persoon waar we naar toe gaan Pietro", vertelt Steiner aan Speed City Broadcasting. "Hij rijdt al een paar jaar voor ons en we zullen zien wat er te gebeuren staat. Pietro is altijd bij ons in de buurt voor een reden. Hij kent het team en de auto. Als er iemand nu ineens in de wagen moet stappen, is er niemand die dat beter kan dan Pietro", vertelt hij.

Lees ook: F1 aan Tafel over nieuwe bandenregels: Dit wordt interessant

Lees ook: Hamilton steunt beslissing om te stoppen met knielen

Lees ook: Vettel duidelijk: Ik race niet in Rusland

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden