Formule 1 in Amerika: een wisselend succes

31 mrt 2022 door Patrick Wuite
Header liveblog 1 Bahrein

De Formule 1 heeft vanaf 2023 drie races in de Verenigde Staten: de Grand Prix van Miami, de Grand Prix van de Verenigde Staten (Austin, red.) en de Grand Prix van Las Vegas. De koningsklasse is populairder dan ooit tevoren in the States, maar dat is niet altijd zo geweest. Grand Prix Radio blikt terug. 

Tussen 1950 en 1960 maakte de Indy500 deel uit van de Formule 1-kalender, maar veel teams sloegen die race over, omdat ze het niet konden opbrengen om naar Indianapolis af te reizen. De eerste 'echte' grand prix van de Formule 1 in de Verenigde Staten was op het betonnen circuit in Sebring in 1959. Dat was wel van korte duur: een jaar later was men te gast in Riverside en vanaf 1961 was de Formule 1 twintig jaar te gast op het iconische Watkins Glen, maar dat circuit was niet heel erg veilig. Zo kwam François Cevert, de teamgenoot van drievoudig wereldkampioen Jackie Stewart, om het leven op dat circuit in 1973 en een jaar later liet Helmuth Koinigg het leven na een verschrikkelijk ongeval. Na 1980 vertrok de Formule 1 uit Watkins Glen, omdat het circuit niet glamerous genoeg was. 

Nascar in actie op Watkins Glen

Stratencircuits

Maar op dat moment had de Formule 1 al een tweede race in de Verenigde Staten en wel op het circuit van Long Beach, tegenwoordig bekend van de IndyCar. Maar na zeven edities vond men het wel welletjes en ging de Formule 1 eenmalig naar Dallas en die race ging de boeken in als één van de warmste races ooit: 38 graden (!) als buitentemperatuur. De asfalttemperatuur stipte dat weekend 66 graden aan en daardoor begaf het asfalt het ook. Het werd dus echt een slijtageslag voor mens en machine, zo ook voor Lotus-coureur Nigel Mansell. Zijn versnellingsbak begaf het met een handjevol rondes te gaan en hij wilde de auto over de finish duwen, maar door de hitte raakte hij onwel. Gelukkig voor Mansell keerde de Formule 1 niet meer terug naar Dallas. Het bleef bij één tripje. 

In die jaren was de Formule 1 ook nog te gast op het circuit in Detroit, de hobbelige stratenbaan waar de IndyCar ook elk jaar komt. Ayrton Senna was een ware Detroit-specialist en won maar liefst drie keer op het circuit in Michigan, maar na 1988 vertrok de Formule 1 daar.

Lauda wint op Long Beach
In 1982 won Niki Lauda de Amerikaanse GP op het circuit van Long Beach

Vanaf 1989 stond er maar nog één race in de Verenigde Staten op de kalender op het stratencircuit van Phoenix. Het bekendste moment? Jean Alesi die in 1990 in zijn Tyrell het McLaren-coureur Ayrton Senna behoorlijk lastig maakte. De Fransman en Braziliaan vochten rondenlang om de leiding van de wedstrijd, maar uiteindelijk trok Senna aan het langste eind en moest Alesi genoegen nemen met P2. Na 1991 verdween de Formule 1 voor 8 jaar uit de Verenigde Staten, maar in 2000 was er een heus gloriemoment voor Bernie Ecclestone: een race op Indianapolis.

Fiasco

Weliswaar op een speciaal aangelegd infield-baantje, maar toch. Eindelijk had de Formule 1 'het' circuit gevonden in de Verenigde Staten, dacht men. Dat veranderde volledig in 2005. Na een zeperd van jewelste van Michelin (hun banden konden de krachten van de kombocht niet aan), konden de 14 auto's die op Michelin-banden reden niet meedoen aan de wedstrijd. Slechts zes auto's, de auto's die gebruik maakten van de Bridgestone-banden, gingen van start: de Ferrari's, de Jordans en de Minardi's, onder wie Christijan Albers. Niet geheel verrassend werd het een Ferrari 1-2 voor de beide Jordans, Albers en Friesacher. Het was misschien wel het grootste debacle ooit. Het Amerikaanse volk raakte het vertrouwen kwijt in de sport. Na 2007 werd het contract niet verlengd en verdween de Grand Prix van de Verenigde Staten weer.

Ferrari Indianapolis 2005
Michael Schumacher gevolgd door Rubens Barrichello

In de lift

Het bleef een paar jaar stil, maar in 2012 keerde de Formule 1 weer terug naar Amerika en nu naar Austin, waar een gloednieuw circuit uit de grond werd gestampt. Dat circuit is tot op heden een groot succes. Door de populaire Netflix-serie Drive to Survive trekt die race vrijwel elk jaar meer dan 100.000 fans op racedag en door het uitdagende karakter is het een favoriet onder de coureurs en teams. In februari werd het contract met het circuit opengebroken en dus rijdt de Formule 1 daar tenminste tot het einde van 2026. Met de komst van Miami en Las Vegas staan er de komende jaren dus drie races in de Verenigde Staten op de kalender. Het Amerikaanse publiek heeft de Formule 1 eindelijk in de armen gesloten.

Austin exit T1

Lees ook: Formule 1 volgend jaar naar Las Vegas, race op zaterdag

Lees ook: Fernando Alonso: Ga nog maximaal drie jaar door

Lees ook: Button: Norris kan spijt krijgen van meerjarige Mclaren-deal

31 mrt 2022 door Patrick Wuite

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen