Formule E: Mitch Evans wint, Nederlanders pech

1-Formula E - Class of 2021 (drivers)

De ePrix van zaterdag in Jakarta is een prooi voor Mitch Evans geworden. De Nieuw-Zeelander was Jean-Éric Vergne en Edoardo Mortara in een spannend gevecht te snel af. De Nederlanders Nyck de Vries en Robin Frijns hadden te kampen met pech en kwamen in het stuk nauwelijks voor.

Zoals vaker in de Formule E was het een strijd in het tijdig inzetten van de attack mode. Door het pakken van deze mode was er veel wisseling vooraan, maar de laatste inzet van Evans bleek een gouden greep. De Nieuw-Zeelander ging met de attack mode richting Vergne met de ene snelste ronde na de ander. Zes minuten voor tijd was de inhaalactie daar en ging Evans de Fransman voorbij.

Spannende driestrijd

Richting het einde van de race waren het dus Evans en Vergne die aan het vechten waren voor de winst, maar ook de Zwitser Edoardo Mortara mengde zich in de strijd. Het werd een prachtige strijd, waar Evans ternauwernood de overwinning pakte. Mortara kwam knap dictbij, maar Vergne hield stand op plek twee.

Nederlanders met pech

De zaterdag begon al niet heel lekker voor de Nederlanders. De Vries ging van start op plek negen, terwijl Frijns vanaf P21 startte na een onfortuinlijke kwalificatie. De Vries bleef lang op de negende stek hangen, kwam tot plek acht, maar moest opgeven met een lekke band. Frijns begon de race sterk, maar kwam aan het einde tekort en kwam niet verder dan een zeventiende plaats.

Stand

In het kampioenschap is het ongemeen spannend. Stoffel Vandoorne ging als leider naar Indonesië en behoudt die leiding maar net. 121 punten heeft de Belg, vijf meer dan Vergne. Twee punten daar weer achter staat Edoardo Mortara. Racewinnaar Evans komt met 109 punten op plek vier, net zoveel punten heeft Robin Frijns. De Vries kan met 81 punten langzaam de titelprolongatie vergeten. 

Lees ook: Eddie Jordan: George Russell nummer één Mercedes

Lees ook: Steiner: Magnussen reed altijd met angst om stoeltje te verliezen

Lees ook: Valtteri Bottas: De starts moeten nog beter

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden