Frans Verschuur in F1 aan Tafel: Slechte weekend Red Bull kwam door circuit

door Tim Koenders
singapore 2022

Frans Verschuur denkt dat het tegenvallende resultaat van Red Bull Racing in Singapore kwam door het circuit en de omstandigheden. Dat liet de voormalig teambaas van Jos Verstappen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

Red Bull Racing is in 2023 dominant in de Formule 1. Het team wist tot en met de Grand Prix van Italië alle races te winnen. Tijdens het weekend op het stratencircuit in Singapore kwam daar verandering in. Vanaf het eerste moment zat de snelheid er niet in bij het team uit Milton Keynes. Zowel Verstappen als Pérez kwamen niet in het derde deel van de kwalificatie. Tijdens de race lukte het beide coureurs niet om helemaal naar voren te rijden. Max Verstappen moest genoegen nemen met een vijfde plaats. Sergio Pérez kwam niet verder dan P8. Frans Verschuur denkt dat het circuit in Singapore de reden is van het slechte resultaat.

Omstandigheden

“Singapore is natuurlijk een aparte baan. Op de eerste plaats wordt er eigenlijk nooit geracet. De baan heeft aan het begin van het weekend nog geen grip, die grip moet gedurende het weekend opgebouwd worden. Hoe langer ze rijden, hoe meer grip er is. Dan heb je ook nog dat de baan heel erg stuiterde. Het is ook nog een ander asfalt dan op andere circuits. Dat is dus wel een heel ander verhaal dan normaal.” Dat liet voormalig teambaas van Jos Verstappen Frans Verschuur, weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Er wordt dan gezegd dat het aan de updates lag of aan de nieuwe regels van de vloer. Red Bull heeft zelf nooit gezegd dat het daaraan lag. Het lag gewoon aan de baan en de omstandigheden.”

Lees ook: F1 aan Tafel: Verstappen behoudt vertrouwen

Lees ook: Frederic Vasseur looft slimme Carlos Sainz

Lees ook: Christian Horner: Slecht weekend komt niet door technical directive

door Tim Koenders

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden