Franz Tost: Meer races maar minder werkdruk dan vroeger

02 mei 2022 door Tim Koenders
Franz Tost / AlphaTauri / 2021

Franz Tost is het niet eens met de mensen die zeggen dat de vele races op de Formule 1-kalender leiden tot een te hoge werkdruk voor monteurs. De teambaas van AlphaTauri legt uit dat het vroeger een stuk zwaarder was dan tegenwoordig.

Dit seizoen staan er 23 grands prix op de Formule 1-kalender. Het is het hoogste aantal races in één seizoen ooit. Een race in Las Vegas is al aangekondigd voor 2023. Het is al bekend dat de Formule 1 het aantal races op de kalender de komende jaren uit wil blijven breiden. Toch is er ook veel tegenspraak, vooral vanuit de teams. Het zijn dan niet zozeer de teambazen en de coureurs die het veel zwaarder krijgen. Vooral de monteurs zullen meer werkdruk ervaren. Franz Tost is het totaal niet eens met die uitspraken. Volgens de Oostenrijker was het vroeger allemaal veel zwaarder.

Pitbox AlphaTauri
Foto: Red Bull Content Pool (Peter Fox / Getty Images)

Heel erg overdreven

"Tegenwoordig verlaten we op de donderdag het circuit al om 19:00 of 19:30 uur. Ik ken de tijden nog van vroeger toen was dit heel anders.” Dat liet Franz Tost weten in gesprek met Motorsport.com. “Vroeger hadden we tijdens het weekend een vrijdagmotor, een kwalificatiemotor en nog één voor de race. Deze moest dus iedere dag vervangen worden. Elke avond werd het wel één of twee uur en de wekker ging om zes uur alweer af.” Ook tussen de races door waren de monteurs volgens de teambaas van AlphaTauri drukker door verschillende testdagen met dezelfde monteurs.

“Ik heb toen nog nooit iemand horen klagen. Ik vraag me echt af waar het allemaal naartoe gaat. Het wordt allemaal wel heel erg overdreven.” Volgens Tost is er op dit moment echt geen enkele reden om te klagen over werkdruk. “Alle mensen die ik spreek die hier al lange tijd rondlopen zijn het met mij eens.”

Lees ook: Eerste TCR races voor Tom Coronel achter de rug

Lees ook: Christian Horner: wederzijds respect tussen Verstappen en Leclerc

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

02 mei 2022 door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen