Franz Tost: Vips en Lawson gaan waarschijnlijk vrije trainingen rijden

3639737

Formule 1 teams moeten komend seizoen twee keer een rookie inzetten tijdens een vrije training. Volgens AlphaTauri-teambaas Franz Tost worden het Jüri Vips en Liam Lawson die een keer in de Red Bull of AlphaTauri mogen instappen, zo laat de Oostenrijker weten aan Motorsportweek.

Tost kan al een tipje van de sluier op lichten voor de vrije trainingen bij zijn eigen team. "Voor AlphaTauri zal het Liam Lawson gaan worden. Uiteraard wordt dat beslist door Red Bull en in het bijzonder Helmut Marko", vertelt de Oostenrijker. AlphaTauri weet dat er verwacht wordt dat ze coureurs opleiden voor Red Bull zelf en de Nieuw-Zeelander Lawson valt onder de hoede van het Red Bull Junior-programma. Liam Lawson is een van de favorieten voor de Formule 2-titel, waar hij met Carlin een gooi naar wil gaan doen. Vorig jaar kwam Lawson niet verder dan plek negen.

Red Bull

Voor Red Bull verwacht Tost dat de Estse coureur Jüri Vips zijn opwachting mag gaan maken tijdens de vrije trainingen. "Ik denk inderdaad dat Jüri Vips dat gaat doen. Wij krijgen Lawson, Red Bull zal met Vips gaan rijden. Dat kan nog veranderen uiteraard." Jüri Vips rijdt ook in de Formule 2. De Est gaat met Hitech net als Lawson voor de titel, waar vorig jaar plek zes behaald werd. Ook heeft Vips als enige ervaring in de Red Bull, de coureur heeft aan het einde van vorig seizoen nog meegedaan aan de tests. 

01-Juri-Vips-Hitech-Grand-Prix-C-Formula-Motorsport-Limited

Keuzes

Wanneer de coureurs ingezet kunnen worden is afhankelijk van de keuzes die de teams zelf maken. Zij zijn vrij in het inzetten van de rookies, mits er tweemaal een rookie rijdt. Naar verwachting zal dat niet vroeg in het seizoen zijn. De nieuwe wagens zullen eerst veel rijden om data te verzamelen en de vaste coureurs worden daar naar alle waarschijnlijkheid voor ingezet.

Lees ook: Charles Lerclerc: Vrienden maken in de Formule 1 erg lastig

Lees ook: Mick Schumacher: Nog geen doel voor 2022

Lees ook: Christian Horner blij met contractverlenging Verstappen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden