Christian Horner blij met contractverlenging Verstappen

10-saturday-monza

Christian Horner, de teambaas van Red Bull Racing, is blij met de contractverlenging van wereldkampioen Max Verstappen. Verstappen heeft onlangs een contract getekend van vijf jaar, wat ingaat na zijn lopende contract tot 2023. Dit houdt in dat Verstappen tot 2028 verbonden is aan de Oostenrijkse renstal.

Met een contract tot 2028 heeft Verstappen het langstlopende contract ooit in de Formule 1 getekend. Dit zou risico's met zich mee kunnen brengen, maar Horner is vooral blij met de continuïteit wat hiermee wordt gecreëerd in het team. Dit is volgens hem cruciaal voor in ieder geval 2026, het jaar waarin het nieuwe motorreglement gaat gelden. Oracle Red Bull Racing heeft de samenwerking met motorleverancier Honda verlengd tot 2025. 

max-verstappen-1

Foto: Red Bull Content Pool (Getty Images)

Verstappen en Horner willen niets liever dan de nummer 1 op de auto van de Red Bull laten staan. Na de overwinning van Verstappen in Abu Dhabi heeft hij gezegd nog jaren bij Red Bull te blijven rijden. Mede daardoor kwam het nieuwe contract dan ook niet geheel als een verrassing. 

Teamgenoot

Nu Verstappen een contract heeft voor de komende zeven seizoenen, is het vooral de vraag wie er in die tijd het stoeltje naast hem zal vullen. Momenteel is Sergio Pérez teamgenoot van Verstappen, maar zijn contract loopt eind 2022 af. Het is nog onzeker of hij een nieuw contract aangeboden krijgt van Red Bull. Pierre Gasly, rijder bij zusterteam AlphaTauri, aast momenteel ook op een plaats in de Red Bull wagen. Gasly heeft tot 2024 een contract bij zijn huidige team, maar hij wil graag de overstap maken naar Red Bull. 

Lees ook: Leclerc heeft hoge verwachtingen komend seizoen

Lees ook: Jehan Daruvala op lijstje Haas om Mazepin te vervangen

Lees ook: Formule E onthult bijzondere lay-out circuit Kaapstad

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen