Gasly 'fysiek en mentaal' op zijn best in de aanloop naar seizoen 2024

door Irene Lenting
Gasly-auto-2023

Het afgelopen seizoen verliep moeizaam voor het team van Alpine. Fouten van de coureurs, veranderingen in het management en technische problemen zorgden voor een uitdagend jaar. Voorafgaand aan zijn tweede seizoen bij Alpine hoopt Gasly op meer succes en betere resultaten in 2024. 

Hoop op betere resultaten in 2024

2023 was een uitdagend jaar voor het Alpine-team, zowel op het circuit als intern. Ondanks de tegenslagen wisten beide coureurs tijdens het seizoen op het podium te eindigen. Ocon werd derde tijdens de Grand Prix van Monaco, teamgenoot Pierre Gasly behaalde een podiumplaats tijdens de Dutch Grand Prix in Zandvoort. Deze prestaties zorgden voor hoop op betere resultaten, maar deze bleven uit. Aan het einde van het jaar moest het team genoegen nemen met een teleurstellende zesde plaats in het constructeurskampioenschap. Met de huidige coureurs en de nieuwe auto hoopt het team op betere resultaten tijdens het komende seizoen.  "We hebben gekozen voor een gedurfde aanpak met de nieuwe auto, nadat we vorig jaar het gevoel hadden dat we op een laag pitje stonden. Hoewel we een paar keer op het podium eindigden, was dat niet genoeg," vertelt Gasly bij F1.com. "We voelden de behoefte om een nieuw project te starten. Hoewel we weten dat dit het begin van het jaar gecompliceerder kan maken dan we zouden willen, geloven we dat er een steilere ontwikkelingscurve mogelijk is, en daar richten we ons op."

 

 
 
 
 
 
View this post on Instagram
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

A post shared by PIERRE GASLY 🇫🇷 (@pierregasly)

 

Voorbereid op het nieuwe seizoen

Gedurende de winterstop heeft Gasly hard gewerkt om het komende jaar betere resultaten neer te zetten. De Fransman spendeerde veel tijd in Dubai waar hij zichzelf beter leerde acclimatiseren aan het warme weer in aanloop naar het seizoen. Op deze manier hoopt hij zich zo goed mogelijk te hebben voorbereid op de eerste races in het Midden-Oosten. "Er werd veel gezweet, een goede voorbereiding op Bahrein en Saoedi-Arabië”, benadrukt de Franse coureur bij F1.com. “Tsunoda was er ook, dus we hadden goede kart sessies, kwamen elkaar een paar keer tegen in de sportschool, pushten elkaar, speelden een beetje padel.”

"Persoonlijk weet ik dat ik fysiek op mijn best ben, ik heb ervaring in het team, zeven jaar in de Formule 1 nu dus ik weet precies waar ik aan moet werken, hoe ik me moet voorbereiden. Dus ik voel me goed. We moeten eerst die nieuwe auto peilen, waar we beginnen, en van daaruit verder werken," onderstreept Gasly. "Ik ben op mijn best, zowel fysiek als mentaal." Nu het seizoen bijna gaat beginnen richt de coureur zich nog op één ding: "Het doel voor mij persoonlijk is altijd hetzelfde: het beste doen voor het team met de auto die ik krijg."

 

Lees ook: Dagelijks verslag wintertest Bahrein

Lees ook: Lando Norris hoopt op betere kwalificaties in 2024

Lees ook: Overzicht: De Formule 1-kalender van 2024

 

door Irene Lenting

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden