Grand Prix van Singapore tot 2028 op F1-kalender

10-saturday-monza

De Grand Prix van Singapore blijft voor zeven jaar nog op de Formule 1-kalender staan. Het contract voor het Marina Bay Street circuit is voor meerdere jaren verlengd en dus rijden er de komende jaren nog F1-auto's op het stratencircuit.

Duurzaamheid staat hoog in het vaandel tijdens de komende races op het Marina Bay Street circuit. De Singapore GP Pte Ltd en de Singapore Tourism Board gaan nauw samenwerken om de ecologische voetdruk van de race te verkleinen. Dit gaat in samenspraak met de Formule 1 om hun duurzaamheidsdoelstellingen te bereiken.  

Spektakel

Zowel de voorzitter van de Grand Prix van Singapore Ong Beng Seng als F1-president en algemeen directeur Stefano Domenicali zijn blij met de contractsverlenging van het circuit. Volgens Domenicali is de verlenging een onderdeel van het lange-termijnsplan om de sport nog groter te maken in Azië. Ook de duurzaamheidsplannen worden met open armen ontvangen door zowel de voorzitter van de grand prix als de F1-president. Voorzitter Ong Beng Seng kijkt nu al uit naar de terugkeer van de nachtrace komend seizoen en is ervan overtuigd dat het een nog groter spektakel zal worden in de komende jaren. 

F1-coureurs rijden al sinds 2008 in Singapore, maar de grand prix werd door de pandemie in 2020 en 2021 van de kalender geschrapt. De race staat gelukkig voor dit seizoen weer gepland en wordt verreden op 2 oktober. 

Lees ook: F1 aan Tafel: Leclerc doet het niet slechter, Sainz is beter

Lees ook: Data F1-testdagen Barcelona en Bahrein bekend

Lees ook: Grand Prix mogelijk naar Colombia

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden