Gridstraf voor Nicholas Latifi in Japan

Latifi F1 België 2022 1

Nicholas Latifi heeft een gridstraf van vijf plaatsen gekregen voor de aanrijding met Guanyu Zhou in de openingsfase van de Grand Prix van Singapore. 

De Williams- en Alfa Romeo-coureur waren met elkaar in gevecht voor P18 op het opdrogende circuit, maar Zhou en Latifi raakten elkaar vlak voor bocht 5. Zhou wilde zijn auto goed oplijnen voor het rechte stuk en zat aan de buitenkant van de bocht, dichtbij de muur, maar Latifi zag hem niet, stuurde naar links en daarbij raakten ze elkaar. De rechterkant van de voorwielophanging van de auto van Zhou brak daarbij af. Voor hem zat de wedstrijd er gelijk op. Latifi kwam ook niet ongeschonden uit de strijd. Hij reed met een lekke band terug naar de pitstraat, waar Williams nog meer schade constateerde en dus viel de Canadees ook uit. Latifi F1 België 2022

De stewards maakten gelijk melding van het incident en kwamen al vrij snel tot de conclusie dat het Latifi's fout was. "Op weg naar bocht vijf reden ze naast elkaar. Zhou probeerde Latifi in te halen, maar Latifi ging ineens naar links en liet te weinig ruimte en dat resulteerde in contact", staat in het FIA document. En dus heeft Latifi een gridstraf van vijf plaatsen gekregen. Bovendien heeft hij ook nog twee strafpunten gekregen op zijn licentie en staat dat aantal nu op drie strafpunten. Hij hoeft dus voorlopig niet te vrezen voor een schorsing. 

Lees ook: Williams haalt finish tweemaal niet in Singapore

Lees ook: Dubbele punten voor Aston Martin

Lees ook: Geen vlekkeloos weekend voor Alfa Romeo

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden