Helmut Marko: Bakoe en Montreal passen goed bij Red Bull

helmut marko grand prix van amerika 2021

Helmut Marko maakt zich geen zorgen voor de komende double-header. Op papier passen de circuits van Bakoe en Montreal goed bij de huidige RB18. De auto loopt, in tegenstelling tot vorig jaar, goed op de rechte stukken. Dit laat Marko weten tegenover RTL

Het Formule 1-circus strijkt de komende twee weken neer in Bakoe en Montreal. Dit zijn twee cicruits met een heel lang recht stuk, en juist daar lijkt de Red Bull goed te lopen. Dat was vorig jaar minder het geval. Helmut Marko maakt zich dan ook geen zorgen over de komende twee races. 

Geprofiteerd van fouten Ferrari

Red Bull heeft de afgelopen races kunnen profiteren van de fouten die Ferrari maakte. Zo heeft Red Bull gewonnen op circuits die vooraf als Ferrari circuit bestempeld werden. "We hebben met wat geluk twee races in Ferrari-land kunnen winnen. Nu willen we graag weer op eigen kracht toeslaan", aldus Marko. Die eigen kracht gaan ze hard nodig hebben, want de circuits in Bakoe en Montreal hebben beide een cruciaal recht stuk. Volgens Marko is de Red Bull nu een van de auto's die het snelst gaat op een recht stuk in tegenstelling tot vorig jaar. "Beide circuits hebben lange rechte stukken. Voor het eerst in het hybride tijdperk hebben wij een auto die op rechte stukken tot de snelste auto's van het hele veld behoort. In de voorbije jaren waren we steeds het langzaamst of in ieder geval één van de langzamere op rechte stukken."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Oracle Red Bull Racing (@redbullracing)

Powercircuits

De high-downforce circuits is voor de Red Bull verleden tijd, die moet het nu van de powercircuits, zoals Jeddah en Miami hebben. "Dat kenmerk heeft ons al geholpen in Jeddah en natuurlijk ook in Miami, op die plekken hebben we Ferrari puur door een betere topsnelheid kunnen verslaan. Ferrari is in langzame bochten beter, maar daar heb je er in Baku godzijdank maar weinig van. Daardoor hoop ik dat wij ons voordeel op rechte stukken weer kunnen uitbuiten", vertelt de Duitser. Hij hoopt dan ook dat er voor Red Bull een één-twee in zit, al onderschat hij Ferrari en Charles Leclerc niet. "Dat zou natuurlijk mooi zijn, maar het gaat in eerste instantie om de zege. Daarmee zijn we tevreden, met een één-twee zou de vreugde natuurlijk tweemaal zo groot zijn, al moet je Ferrari en zeker Leclerc nooit onderschatten."

Lees ook: Yuki Tsunoda: heb geen vertrouwen meer in de FIA

Lees ook: Contractverlenging Perez komt niet als verrassing voor Gasly

Lees ook: Nieuwe livery voor Alfa Romeo in Bakoe

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden