Helmut Marko over Ford: Cirkel is rond

Red Bull Racing RB19

Helmut Marko is blij dat de deal met Ford, waarmee Red Bull vanaf 2026 gaat samen werken, rond is. Met de samenwerking is de cirkel voor zowel Red Bull als Ford als Helmut Marko rond gezien het verleden tussen de Amerikaanse autogigant en Red Bull.

Red Bull nam namelijk aan het einde van 2004 de inboedel over van Jaguar. (de sportieve tak van Ford, red.) Veel mensen die bij Jaguar werkten, werken nu bij Red Bull. "Dat was het begin van ons eigen team", vertelt Marko aan F1-insider. "De onderhandelingen waren toen niet in Amerika, maar in Engeland en dat was zeg maar het begin van ons succesverhaal. Daarom kunnen we nu echt zeggen dat de cirkel rond is", zegt Marko, die zelf in een Ford Capri reed in 1971 in een toerwagenkampioenschap.

Helmut Marko Max Verstappen

Soepele onderhandelingen

In tegenstelling tot de onderhandelingen met Porsche, verliepen de gesprekken met Ford voorspoedig. "We hebben echt een goede deal gesloten. Ik was namens het team in Detroit om de gesprekken te voeren en het kwam allemaal heel snel tot stand", aldus de Oostenrijker.

Lees ook: Christian Horner: Stabiliteit is één van onze grote krachten

Lees ook: Red Bull presenteert RB19 en kondigt samenwerking Ford aan

Lees ook: Max Verstappen: Willen blijven winnen

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden