Historische zege voor Bernhard ten Brinke in Dakar Rally

05-Historische-zege-voor-Bernhard-ten-Brinke-en-Toyota-Hilux-in-Dakar-2018

Toyota GAZOO Racing-coureur Bernhard ten Brinke heeft met zijn Toyota Hilux de 11de etappe van Dakar 2018 gewonnen. Een historische zege want niet eerder won een Nederlander een Dakar-etappe in de categorie Auto. Ten Brinke staat momenteel vierde overall en heeft zicht op een podiumplaats.

Ten Brinke wist met zijn navigator Michel Périn klassementsleider Carlos Sainz en 13-voudig Dakar-winnaar Stephane Peterhansel ruim vier minuten voor te blijven. De 11de etappe van Dakar 2018 liep van Belén naar Chilecito in Argentinië. De Nederlandse fabrieksrijder van Toyota GAZOO Racing legde de 280 zware kilometers van de route het snelst af, namelijk in een tijd van vier uur, 10 minuten en 54 seconden.

“Ik heb al wel vaker zo hard gereden, maar dan liep je ergens onderweg tegen grote of kleine pech aan in de vorm van een lekke band of zoeken naar een waypoint. Vandaag liep alles helemaal perfect. Ik begrijp in ieder geval dat we indruk hebben gemaakt, want de mensen van de organisatie noemen deze stage ‘Super Fiambala’; de moeilijkste proef van deze Dakar. Dat we de hele wereldtop verslaan - en met minimaal 4.5 minuut - is helemaal geweldig", laat Ten Brinke op zijn website weten.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen