Ho-Pin Tung 'waanzinnig trots op historische race'

Jota-Sports

Ho-Pin Tung kan een aantal uur na zijn tweede plaats in het overall-klassement amper bevatten wat hem tijdens de 24 uur van Le Mans allemaal is overkomen. De Nederlandse Chinees is in de wolken met de prestatie die hij samen met zijn team heeft geleverd.

"Wat een dag, wat een race", vertelt Tung op onze radiozender. "Ik weet niet goed wat ik moet zeggen. Dit is fantastisch, waanzinnig. Ik kan het nog steeds niet geloven."

"We hadden zaterdag een aantal kleine problemen, waaronder een beschadigde neus. Die hebben we gelukkig op kunnen lossen. Toen ik 's nachts ging rijden lagen we op de vijfde plek. In die uren zijn we naar de kop van het veld gereden. Op een gegeven moment lagen we zelfs met twee ronden voorsprong aan de leiding."

De coureur van Jota Sport reed na verschillende problemen bij de LMP1-auto's lange tijd aan de leiding. Met nog een uur te gaan werd hij ingehaald door de veel snellere LMP1-Porsche. De zege in het LMP2-kampioenschap kwam niet meer in gevaar. "Het is nog nooit eerder voorgekomen dat een LMP2-auto aan de leiding heeft gereden. Ook niet dat een LMP2-auto op het podium is gefinisht. Het was echt een historische race. Ik ben waanzinnig trots dat ik daar deel van heb mogen uitmaken."

Tung benadrukt verder de teamprestatie. "De auto heeft het onvoorstelbaar goed gedaan. De jongens hebben fantastisch werk geleverd en het is ons gewoon gelukt. We hebben de favorietenrol meer dan waar gemaakt. Ook staan we aan de leiding in het WEC-kampioenschap. Het is een week geweest om niet snel te vergeten. Dit ga ik m'n hele leven lang met me meedragen."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen