Horner looft Pérez: Beter dan Monaco

perez-horner-team-jeddah

Christian Horner, teambaas van Red Bull Racing, is zeer te spreken over de race die Sergio Pérez reed in Singapore. De Mexicaan won zijn tweede Grand Prix van het seizoen en volgens zijn teambaas was deze nog beter dan de eerste.

Sergio Pérez kwalificeerde zich als tweede voor de Grand Prix van Singapore. Door een tegenvallende kwalificatie voor Verstappen was de Mexicaan de voorste van de twee Red Bull’s. Bij de start nam hij direct de leiding van de wedstrijd over. Charles Leclerc zette gedurende een groot deel van de race de druk er vol op. In de moeilijke omstandigheden wist Pérez de Monegask achter zich te houden en de race te winnen. Volgens teambaas Horner reed Pérez een geweldige race, nog beter dan in Monaco.

Perez in Singapore

Presteren onder druk

“Het was zonder twijfel zijn beste prestatie uit zijn carrière. De start was perfect in moeilijke omstandigheden en hij nam direct de leiding over. Hij had volledige controle, bij het managen van de intermediates, bij de verschillende safety cars en bij de eerste rondes op de slicks.” Dat liet Horner weten volgens Formula 1. “Charles kon dichtbij blijven door de DRS, Ferrari heeft er alles aan gedaan. Eén momentje van Leclerc zorgde ervoor dat Sergio weg kon komen.” Verder laat de teambaas weten erg trots te zijn. “Hij heeft geleverd onder enorme druk, het was geweldig. Deze race was beter dan die in Monaco.”

Lees ook: Helmut Marko: Spreken weer met Honda

Lees ook: Paddock in rep en roer door overschrijdingen budgetcap

Lees ook: Daniel Riccardo opgelucht na P5-finish

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden