IndyCar-coureurs rijden VT1 voor McLaren

Palou en OWard VT1 McLaren.jpg

IndyCar-coureurs Alex Palou en Patricio O'Ward komen voor McLaren in actie in de Formule 1. Zij zullen in de komende races beiden een VT1-sessie op zich nemen. Palou stapt in Amerika in een McLaren-bolide, O'Ward is in Abu Dhabi aan de beurt. 

De eerste vrije training wordt een drukke rookie-sessie in Amerika. Onlangs heeft Alfa Romeo aangekodigd dat Théo Pourchaire deze training ook op het circuit te vinden is. Eerder werd al bekend dat Logan Sargeant instapt voor Williams. De Formule 1-teams zijn dit jaar verplicht minimaal twee rookie-rijders in te laten stappen bij een vrije training. Nog lang niet alle teams hebben daar dit jaar aan voldaan, wat betekent dat we deze in de laatste vier races nog veel gaan zien.

Mooie kans

Palou is erg blij dat hij in Amerika in actie mag komen. Hij racet zelf in de IndyCar, wat erg populair is in Amerika. "Het is geweldig om in de Verenigde Staten te rijden voor fans die mij misschien al eens hebben zien racen in IndyCar", zo vertelt hij. Hij kan niet wachten om komend raceweekend zijn Formule 1-debuut te maken. Tijdens de laatste race van het seizoen is het aan O'ward om een lang verwachte training te rijden. Hij is erg enthousiast en kan niet wachten tot het zover is. "Ik kan niet wachten om in Abu Dhabi de baan op te gaan. Ik heb me ontwikkeld als coureur en heb veel plezier beleefd aan het testen van de auto vorig jaar met het team, dus het zal een geweldige ervaring zijn om in de MCL36 te rijden. Ik wil McLaren bedanken voor deze kans", aldus O'Ward.

Enthousiaste teambaas

Andreas Seidl, teambaas van McLaren, heeft er alle vertrouwen in dat het goed gaat komen met de twee Indycar-coureurs op de baan. "Alex en Pato hebben indruk gemaakt met hun recente tests in Barcelona en Oostenrijk en we zijn blij dat we hen de ervaring in de MCL36 kunnen aanbieden", vertelt Seidl trots. Hij laat daarbij direct weten dat er niet gefocust gaat worden op de rondetijden van de coureurs, maar dat het vooral gaat om het vergaren van data en informatie voor het team. Dit met het oog op de raceweekenden die natuurlijk verreden gaan worden, en waarvoor alle data welkom is. "Het is een geweldige kans voor hen om hun vaardigheden te laten zien op het wereldpodium van de Formule 1, waar de focus zal liggen op het helpen van het team bij de voorbereiding op het raceweekend en niet op ultieme rondetijden", aldus Seidl.

Lees ook: Daniel Ricciardo pleit voor flexibele starttijden

Lees ook: Welke records kan Max Verstappen verbreken in de komende vijf jaar?

Lees ook: Andreas Seidl: Gevecht met Alpine wordt lastig

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden