Jan Lammers sluit niet uit dat Masi zelf is opgestapt

door Jacobine van den Berg
10-saturday-monza

Jan Lammers sluit niet uit dat Michael Masi wellicht zelf is opgestapt. De Australiër komt niet voor in de nieuwe herstructurering van de FIA en de nieuwe rol die hem binnen de FIA aangeboden zou worden is dan ook nog onbekend.

De internationale autosportfederatie bracht donderdag naar buiten dat Masi wordt vervangen door Niels Wittich en Eduardo Freitas die de rol van wedstrijdleider gaan afwisselen. Herbie Blash komt de twee heren versterken als senior adviseur. 

Taken verdelen

Lammers denkt dat de FIA de druk op de wedstrijdleiding wil verdelen over meerdere personen, zo zegt hij tegenover Motorsport.com. "Het is meer de conclusie dat dit soort cruciale beslissingen niet aan één man overgelaten moeten worden. Tijdens de Grand Prix van Abu Dhabi hoorden we ook een Masi die druk bezig was om de wedstrijd in goede banen te leiden, terwijl hij ondertussen werd bestookt door Toto Wolff, maar ook Christian Horner." 

race restart Grand Prix Abu Dhabi 2021

Geslachtofferd

Of Masi nog een toekomst heeft bij de FIA, dat ligt aan de Australiër zelf. "Men pakt nu de dramatische versie van het verhaal, waarin het lijkt alsof Masi geslachtofferd is", stelt Lammers. De voormalig Formule 1-coureur benadrukt dan ook dat er nog veel onduidelijk is: "Het kan best zijn dat Michael gezegd heeft dat hij erop deze manier niet achterstaat en ze er niet uitkwamen."

Lees ook: Michael Masi niet langer wedstrijdleider

Lees ook: 108,7 miljoen kijkers voor Abu Dhabi's F1-finale

Lees ook: Brawn: Sprookje zoals Brawn GP zeer onwaarschijnlijk in 2022

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden