Jérez wil Rusland vervangen

door Patrick Wuite
alonso sprint imola

Het Circuito Permanente de Jerez in Spanje wil de vacante positie op de kalender, die ontstaan is na het annuleren van de Grand Prix van Rusland, graag gaan invullen. Zo verklapt de vice president van Andalusië, het gebied waar het circuit ligt. 

De Russische grand prix is van de kalender gehaald na de inval van Rusland in Oekraïne. Als reactie daarop besloot de Formule 1 de race, die in het weekend van 23 tot 25 september verreden zou worden, te cancellen en is het contract met de promotor van de Grand Prix van Rusland verscheurd. En dus is de Formule 1 naarstig op zoek naar een vervanger voor de Russische grand prix. Het Circuito Permanente de Jerez heeft volgens het Italiaanse La Gazzetta dello Sport contact opgenomen met het Formule 1-hoofdkwartier, iets wat de vice president van Andalusië, de regio waar het circuit ligt, bevestigt.

Bovenaan de lijst

"De hele wereld weet dat wij dolgraag een race willen organiseren en daarom zijn wij anderhalf jaar geleden naar Londen, waar het Formule 1-hoofdkantoor zit, gegaan. Ze vertelden ons dat wij bovenaan het lijstje staan als er een race wegvalt", vertelt Juan Marin, de vice-president van Andalusië.

Jerez

Terugkeer

Er zijn echter meer kapers op de kust. Naar verluidt willen ook Portugal, Turkije en Maleisië die vacante positie invullen. Mocht de Formule 1 wel naar Jérez gaan dan wordt dat de eerste race op het circuit in Andalusië in 25 jaar. In 1997 werd er voor het laatst een Grand Prix op dat circuit verreden. Jacques Villeneuve werd die dag wereldkampioen, nadat Michael Schumachers poging om hem uit te schakelen mislukte.

Lees ook: Logistieke problemen voor Haas

Lees ook: Formule 1 tot en met 2025 op Imola

Lees ook: Max Verstappen test vrijdag in Bahrein, Pérez trapt af

door Patrick Wuite

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden