Kay van Berlo: Het weer wordt een uitdaging

door Tim Koenders
3639737

Kay van Berlo verwacht dat de lage temperaturen een uitdaging gaan worden tijdens de 24 uur van Daytona. Naar verwachting zal het droog blijven na een natte vrije training maar het wel 's avonds nog kan gaan vriezen. 

Zaterdag 29 januari start na veel voorbereiding de 24 uur van Daytona. De race zal 19:40 uur Nederlandse tijd beginnen. Vorig weekend stond in het teken van trainingen en de kwalificatie. Dit weekend hebben de deelnemers de laatste trainingen gereden ter voorbereiding van de lange race. Kay van Berlo maakt dit jaar zijn debuut in de 24 uur van Daytona. Hij rijdt in de LMP3 voor Riley Motorsports in de auto met startnummer 74. Voor Grand Prix Radio kijkt hij vooruit op de race nadat alle trainingen verreden zijn.

Kay van Berlo / Daytona / 2022

Moeilijke weersomstandigheden

“De laatste vrije training zit erop en we staan er goed voor. Ik heb een goed gevoel in de auto. We hadden minder tijd om te trainen vanwege de weersomstandigheden.” Van Berlo verwacht dat het in de race droog is. “Eerder in het weekend hebben we al genoeg rondes gedaan en het voelt allemaal gelijk comfortabel.” Dat het tijdens de race droog is wil niet zeggen dat ze rijden onder makkelijke weersomstandigheden. “Het ziet ernaar uit dat het in de nacht gaat vriezen. We mogen geen bandenwarmers gebruiken dus dat wordt een uitdaging.”

De hele update van Kay van Berlo is te horen op Grand Prix Radio.

 

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden