Kevin Magnussen: ik had gewoon de pace niet

Kevin Magnussen in de regen op de grid Imola 2022

Kevin Magnussen miste pace om door te stromen naar Q2. Hij wist door de goede derde vrije training van teamgenoot Mick Schumacher dat de potentie wel in de auto zat. Maar het lukte hem niet om dat naar voren te laten komen. 

Het lukt Haas maar niet om de volledige potentie van de auto te laten zien. De kwalificaties verlopen wisselvallig en de laatste tijd is het uitzicht op Q2 ver weg. Het wordt een lastige taak voor Kevin Magnussen om de nodige punten te pakken voor het team.

"Ik had de pace gewoon niet"

Kevin Magnussen wist dat er potentie in de auto zat nadat teamgenoot Mick Schumacher negende werd tijdens de derde vrije training. Toch lukte het de Deen niet om naar Q2 te gaan. "Mick zag er goed uit in VT3, ik niet, maar ik zag wat voor potentie de auto had dus ik had er vertrouwen in. Toen kwam de regen en had ik meer vertrouwen, maar om de een of andere reden had ik de pace gewoon niet", vertelt Magnussen tegenover F1.com. Volgens hem ligt het niet aan de weersomstandigheden, want de Haas auto heeft de afgelopen paar keren goed gepresteerd in de regen. "Het is interessant, we zijn een aantal keersnel geweest met natte omstandigheden, maar dat was op andere soort banen dan Silverstone. Daar kunnen we van leren."

Lastig in te schatten

Doordat alle vrije trainingen in verschillende weersomstandigheden zijn verreden is de data minder goed te vertrouwen. Hierdoor kan het team van Haas lastig een inschatting maken voor de race. "We weten het niet zo goed voor morgen. Normaal kunnen we een goede inschatting maken, maar doordat de vrije trainingen verschillende weersomstandigheden hadden is het lastig. Maar daar heeft iedereen last van dus het wordt zien wat er gebeurt."

Lees ook: Mick Schumacher: probleem met sturen kostte ons Q2

Lees ook: Daniel Ricciardo: Het kan morgen alleen maar beter

Lees ook: Valtteri Bottas: Het ging steeds slechter

 

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden