Kevin Magnussen: Probeer vooral plezier te hebben

door Tim Koenders
Kevin Magnussen op de grid in Saoedi-Arabië 2022

Kevin Magnussen voelt veel minder druk in zijn tweede periode in de Formule 1. Na een jaar geen stoeltje te hebben gehad keerde hij dit seizoen onverwacht terug bij het team van Haas. Voor zijn gevoel had hij het hoofdstuk Formule 1 al afgesloten en daarom probeert hij er nu vooral van te genieten.

Kevin Magnussen reed van 2017 tot en met 2020 voor het team van Haas. In 2020 werd hij, net als teamgenoot Romain Grosjean, aan de kant gezet voor een rookie. In plaats van de ervaren Magnussen en Grosjean koos het team voor de onervaren Schumacher en Mazepin. Mede door de slechte auto konden beide mannen in het eerste jaar in de Formule 1 geen potten breken. Door de oorlog in Oekraïne verloor Nikita Mazepin zijn stoeltje in de Formule 1. Haas moest op zoek naar een nieuwe coureur en kwam uit bij Kevin Magnussen. In 2022 maakte de Deen zijn rentree in de Formule 1. Een goede keus van het team want na vier races staat Kevin Magnussen met vijftien punten op de tiende plaats in het kampioenschap.

magnussen-auto-jeddah-5e510725
Foto: Haas F1 Team Media (LAT Images)

Stoeltje is veel waard

Kevin Magnussen is erg blij met zijn terugkeer en ziet veel verschillen tussen dit jaar en de eerdere jaren in de Formule 1. “Het is nu totaal anders dan in mijn eerste periode in de Formule 1. Ik had het hoofdstuk al min of meer afgesloten en geaccepteerd dat ik geen wereldkampioen meer ging worden.” Dat liet Magnussen weten volgens Motorsport.com. “Sinds mijn terugkeer voel ik veel minder druk. Ik leef van dag tot dag en ik probeer gewoon plezier te maken. Natuurlijk zou ik nog wel wereldkampioen willen worden, dit blijft een droom maar mijn verwachtingen zijn gewoon veranderd. Ik voel geen druk meer op mijn schouders.” Doordat de Deen een jaar aan de kant heeft gestaan weet hij dat hij blij moet zijn met het hebben van een stoeltje in de koningsklasse van de autosport.

Lees ook: F1 aan Tafel: “Mercedes moet niet janken”

Lees ook: Niels Wittich negatief getest en zal GP-weekend Miami leiden

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden