Komend raceweekend belangrijk voor Mercedes

mercedes russell hamilton miami

Mercedes heeft een belangrijk weekend voor de boeg in Barcelona. Het team is al een tijd bezig om het porpoising onder controle te krijgen. En ook de rest van de auto kan nog genoeg verbetering gebruiken. Toto Wolff hoopt een stap vooruit te zien in de ontwikkeling van de auto.

Mercedes kent beslist geen beste siezoensstart. Na vijf races lijkt het team de auto nog steeds niet geheel onder controle te hebben. Wel staat het team derde in het kampioenschap van de constructerus, wat nog een hoopvol vooruitzicht biedt, al wordt de achterstand op Red Bull en Ferrari alsmaar groter. Onder andere het porpoising en de omstreden sidepods lijken het team in de weg te zitten. Wolff heeft eerder al aangegeven te gaan experimenteren om de auto onder controle te krijgen.

Moment van de waarheid

Het circuit de Barcelona-Catalunya lijkt een goed circuit om te kijken waar het team precies staat met de ontwikkelingen van de W13. Dit is namelijk ook het circuit waar voor aanvang van dit seizoen de eerste wintertests hebben plaatsgevonden. Er kan dus goed met de data van toen vergeleken worden. Volgens Wolff maken de technische gedeelten en lange rechte stukken dit een circuit waar alle aspecten van de Formule 1 samenkomen. Toch is hij wel terughoudend over de prestaties van zijn coureurs: "Het is echter nooit een goede baan geweest om in te halen. Het wordt interessant te zien in hoeverre de huidige F1-auto's voor spektakel gaan zorgen."

Veelbesproken sidepods

De afgelopen races is gebleken dat het no-sidepods concept van Mercedes niet zo goed werkt als verwacht. Dat is ook iets om op dit circuit nog verder uit te zoeken. Tijdens de wintertest in Barcelona had het team namelijk nog andere sidepods op de W13 gemonteerd, dus dat is het vergelijken waard.

Lees ook: De Vries: Geen idee wat ik kan verwachten

Lees ook: Formule 2 vervangt races in Rusland wel

Lees ook: Eerste vrouwelijke coureur uit Saoedi-Arabië mikt op Le Mans met eigen raceteam

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen