'Liberty Media overweegt nieuw kwalificatiesysteem'

kwali

Liberty Media zou op het punt staan om de kwalificatie voor de Formule 1 op de schop te gooien. De Amerikaanse organisatie is al langer ontevreden over de manier waarop op zaterdag de startgrid wordt bepaald en zou openstaan voor een nieuwe opzet van de kwalificatie.

Volgens het doorgaans goed ingevoerde Auto, Motor und Sport zou de huidige kwalificatie worden vervangen door een sprintrace met een lengte van 100 kilometer. In deze korte race zouden de coureurs onbeperkt gebruik mogen maken van brandstof en banden. De uitslag zou de startopstelling voor de hoofdrace op zondag moeten bepalen. In het plan sneuvelt de zaterdagse vrije training, terwijl beide trainingssessies op vrijdag wel zouden blijven bestaan.

Liberty Media hoopt met een korte race een nieuwe (jonge) generatie fans voor zich te winnen. Eerder werd al het idee geopperd om de startgrid van de Grands Prix om te draaien: de snelste in de kwalificatie zou dan achteraan starten en ook speelde men met de gedachte om de startgrid te bepalen op basis van de stand in het kampioenschap. Beide voorstellen sneuvelden op de tekentafel.

[php slug=zweeler]

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen