Liberty Media presenteert toekomstplannen in Bahrein

1920x1080-Red-Bull-Racing-GP-Bahrein-2017

Liberty Media zal tijdens het GP-weekend in Bahrein de details van de toekomstplannen voor de Formule 1 onthullen in een presentatie aan de teams en motorfabrikanten.

Het nieuwe motorreglement voor 2021 wordt gezien als het belangrijkste onderdeel van de plannen van de nieuwe eigenaren van de Formule 1 samen met maatregelen om de stijgende kosten in de koningsklasse van de autosport aan te pakken.

Weinig bijval

Vorig jaar werden de eerste richtlijnen voor het motorreglement gepresenteerd. De plannen, waarbij de MGU-H zou verdwijnen en gestandaardiseerde onderdelen zouden worden gebruikt, konden niet op veel bijval rekenen van Mercedes en Ferrari. De Italiaanse renstal dreigde zelfs met een vertrek uit de Formule 1.

Inmiddels is het voorstel herzien en hoopt Liberty Media de teams en motorfabrikanten te kunnen overtuigen van hun plannen. Het is overigens nog niet duidelijk of Liberty Media in Bahrein ook de commerciële plannen zal presenteren. De huidige overeenkomsten lopen tot het einde van 2020 en vooralsnog heeft nog geen enkele renstal zich na dat jaar gecommitteerd aan de Formule 1.

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen