Liberty Media wil budgetplafond van 150 miljoen dollar

P-20170915-01227_news

Liberty Media zou aan het einde van het jaar met een uitgewerkt plan voor een budgetplafond willen komen. Achter de schermen zou al druk worden onderhandeld over de invoering van een maximum budget van $150 miljoen.

Het plafond zou vanaf 2021 in werking treden. De kleinere teams roepen al jaren om een budgetplafond, maar toen het voorstel in 2009 werd besproken spraken de meeste teams zich er tegen uit.

Acht jaar later wordt er onder het nieuwe management van Liberty Media opnieuw over het onderwerp gesproken. Vooral het feit dat Mercedes, Ferrari en Red Bull met budgetten van rond de $400 miljoen eigenlijk een eigen competitie uitvechten, is de meeste teams een doorn in het oog.

Desgevraagd is Gene Haas voor invoering van een budgetplafond: “Het gat is gewoon te groot. Als wij [Haas F1] nu de enige waren die het niet konden bijbenen zou het nog tot daaraan toe zijn, maar er zijn zeven teams die de budgetontwikkeling niet kunnen bijhouden en drie teams die hun eigen kampioenschap hebben. Ik denk dat zelfs die laatste drie zich dat realiseren.”

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden