Luthi pakt pole Moto2 ondanks twee crashes

18674483_10155703062290769_4156792597450326016_n

Twee keer ging Tom Luthi onderuit in de kwalificatietraining voor de Moto2 van de Franse Grand Prix. Desondanks zette de Zwitser de snelste tijd op de klokken, waarmee hij toch wel verrassend Franco Morbidelli en Pecco Bagnaia voor bleef.

De Moto2 was vergeven van de crashes, net als eerder al de MotoGP. In de derde vrije training was Alex Marquez al gevallen, met een haarscheurtje in een middenvoetsbeentje tot gevolg. In het begin van de kwalificatie ging de racewinnaar van Jerez opnieuw onderuit. Een echt goede tijd was daardoor niet meer mogelijk, maar met de zesde tijd mocht de Spanjaard heel tevreden zijn.

Marquez maakte dezelfde fout als veel anderen: de baan in Le Mans was weliswaar droog, maar een paar spettertjes regen hadden de witte lijnen wel glad gemaakt. Even verkeerd uitkomen op die witte lijn had meteen een valpartij tot gevolg. “Ik was hard aan het pushen terwijl de regenvlag al was getoond”, erkende Luthi. “Dat ging even mis, maar gelukkig kon ik meteen verder. Daarna kon ik de snelheid direct weer goed oppakken.”

Op het eind van de kwalificatie ging ook Franco Morbidelli onderuit. De leider in het kampioenschap gaf meteen toe dat hij iets teveel wilde. "Ik was gebrand op de poleposition, maar dat lukte niet. Een beginnersfout, maar het de eerste rij ben ik wel tevreden."

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen