Marcus Armstrong wint F2 Sprintrace in Oostenrijk

01-Marcus-Armstrong-DAMS-C-Formula-Motorsport-Limited

Marcus Armstrong wint de Sprintrace van de Formule 2 in Oostenrijk. Het podium wordt compleet gemaakt door Théo Pourcharie en Jack Doohan. Pourcharie is nog niet helemaal zeker van zijn podiumplek; hij krijgt mogelijk nog een straf voor track limits

Armstrong heeft de race vanaf pole position gewonnen. Doohan zat tegen het eind van de race erg dichtbij een tweede plek, maar voor nu moet hij genoegen nemen met de derde positie. 

(Virtual) safety car

Liam Lawson veroorzaakte de eerste (virtual) safety car van de race. Tijdens de opwarmronde leek hij al niet van zijn plek te komen. Toen dan uiteindelijk wel lukte, moest hij vanuit de pitstraat starten. In ronde 13 kwam hij stil te staan op de baan, maar hij wist zijn auto vrij snel weer te herstarten. Hij is zelf naar de pitstraat gereden. Hierdoor was de virtual safety car van korte duur. 

In de voorlaatste ronde van de sprintrace heeft Mehri nog een gele vlag veroorzaakt. Zijn auto stond stil in sector 1. De race is uitgereden met een gele vlag in de eerste sector, maar er heeft geen safety car meer aan te pas hoeven komen.

Track limits

Meerdere coureurs lijken het moeilijk te hebben met de track limits in Oostenrijk. Er worden vanuit de stewards meerdere waarschuwingen uitgedeeld, waaronder aan Pourchaire, die op dat moment tweede reed. Met vijf seconden straf, zou het het podium wel uit zijn hoofd kunnen zetten. In de slotfase van de race werden er dan ook daadwerkelijk genoeg straffen uitgedeeld, maar Pourchaire heeft hier (nog) geen straf voor gekregen. Na de race zal hij onderzocht worden voor track limits

Ook de winnaar van de wedstrijd heeft twee waarschuwingen gekregen wat betreft track limits. Naar eigen zeggen heeft hij het einde van de race daarom extra voorzichtig gereden. 

Lees ook: Lando Norris: Het zag er slechter uit dan het was

Lees ook: Hero or Zero: Grand Prix van Oostenrijk: VT2 & sprint

Lees ook: Charles Leclerc na tweede plek sprint: Het was een lastige dag voor ons

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden