Max Verstappen onder indruk na testdagen Barcelona

door Jacobine van den Berg
3639737

Max Verstappen heeft de eerste testweek in zijn nieuwe RB18 achter de rug. Ondanks enkele problemen met de auto kijkt de Nederlander toch vooral positief terug en zegt hij zelfs onder de indruk te zijn.

Red Bull Racing koos ervoor om Max Verstappen de gehele woensdag in actie te laten komen, teamgenoot Sergio Pérez was de hele donderdag aan de beurt. Beide coureurs namen op vrijdag elk een dagdeel voor hun rekening. Zo kregen ze evenveel tijd om te wennen aan de nieuwe bolide en zo genoeg data te verzamelen voor het team.

Red Bull Rb18 Perez

Ondanks de nieuwe reglementen zijn de verwachtingen voor Verstappen hooggespannen. De Nederlander maakte afgelopen seizoen veel indruk door zijn eerste wereldtitel te veroveren. Verstappen is er echter op gebrand om ook in 2022 het wereldkampioenschap te winnen.

Niet te beoordelen

Hij vindt het lastig te zeggen waar het team momenteel staat. "Waar we echt staan, is niet te beoordelen na de test in Barcelona", zo laat hij weten in een interview met Speedweek.com. "Het belangrijkste is dat alles min of meer soepel verliep. Ik ben onder de indruk van de balans van het voertuig, maar ik weet ook dat alles in Bahrein weer anders zal zijn."

Lees ook: Vasseur: Slecht 2021 moet leiden tot succesvol 2022

Lees ook: Echte 2022 Mercedes pas tijdens volgende tests ingezet

Lees ook: Vettel: auto voelt totaal anders aan

door Jacobine van den Berg

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden