Max Verstappen wint Britse Autosport Award

07 feb 2022 door Jacobine van den Berg
Header liveblog 1 Bahrein

Max Verstappen heeft tijdens de Autosport Awards de prijs voor de beste internationale coureur van 2021 gewonnen. Hij versloeg onder andere Lewis Hamilton in deze categorie. De Nederlander laat in een reactie weten dat hij ontzettend blij is met de prijs en alle steun van zijn Orange Army.

Jaarlijks organiseert Autosport een prijsuitreiking waarbij de beste racers van dat jaar worden geëerd. In de categorie International Racing Driver nam Verstappen het op tegen Lewis Hamilton, Alex Palou en Nyck de Vries.

Prijs in ontvangst door Horner

Verstappen was zelf niet aanwezig om zijn prijs in ontvangst te nemen maar bedankte wel zijn fans en team middels een videoboodschap. Christian Horner was wel aanwezig om de prijs aan te nemen namens de kersverse wereldkampioen. Horner sprak in zijn speech over de groei die de Nederlander de afgelopen jaren heeft doorgemaakt. 

Naast de prijs voor Verstappen was het ook raak voor zijn team Red Bull Racing. Het team uit Milton Keynes versloeg het Formule 1 en E-team van Mercedes in de strijd om de International Racing Car Award. Oscar Piastri won de prijs voor beste Rookie in 2021 en Lando Norris werd gekroond tot de beste Britse coureur.

Lees ook: Massa: Sainz kan meedoen om wereldtitel

Lees ook: Steiner: Haas kan door nieuwe regels kampioen worden

Lees ook: Marko twijfelt over Mercedes-aanwinst Russell

 

07 feb 2022 door Jacobine van den Berg

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden

Stel een vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen