Michael Bleekemolen in F1 aan Tafel over De Vries: Het ziet er slecht uit

door Tim Koenders
Nyck de Vries donderdag Miami 2023

Nyck de Vries moet zich heel snel verbeteren om volgend jaar nog op de grid te staan. Dat liet voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio.

In 2019 werd Nyck de Vries kampioen in de Formule 2. Vaak schuift de kampioen in de Formule 2 door naar de Formule 1 maar dat was dat jaar niet het geval. Nyck de Vries maakte de overstap naar de Formule E. Daar reed hij voor het team van Mercedes. In seizoen 2020/2021 werd de Nederlander ook kampioen in de elektrische klasse. In die jaren was hij ook reservecoureur voor het Formule 1 team van Mercedes. In 2022 kreeg De Vries ineens de kans in de Formule 1. Alexander Albon had last van een blindedarmontsteking en kon niet in actie komen tijdens de Grand Prix van Italië. De Vries verving hem en pakte direct punten voor het team van Williams. Mede hierdoor wist hij een stoeltje te bemachtigen voor het seizoen van 2023. Na vijf races verloopt het seizoen voor De Vries nog niet zoals gehoopt. Tot op heden moet hij nog vaak zijn meerdere erkennen in zijn teamgenoot.

Nyck de Vries auto zaterdag Miami 2023

Snel verbeteren

Er zijn steeds meer geruchten dat Nyck de Vries moet vrezen voor zijn stoeltje. “Het moet echt heel snel verbeteren maar ik denk dat zijn kruit al verschoten is. Ik geloof niet dat hij binnenkort in Monaco ineens wel veertiende kan staan. Het ziet er heel slecht uit.” Dat liet voormalig Formule 1-coureur Michael Bleekemolen weten in F1 aan Tafel, de wekelijkse podcast van Grand Prix Radio. “Ik ken hem en zijn familie vrij goed dus ik vind het moeilijk om te zeggen maar ik denk dat het over is. Bij De Vries duurt het ook altijd even wat langer. Hij was ook niet direct Formule 2-kampioen.”

Lees ook: F1 aan Tafel: 75jr Zandvoort, waar Bernhard de Prins is en Max Koning

Lees ook: AlphaTauri verwacht veel van aankomende upgrades

Lees ook: Organisatoren GP Miami overwegen nachtrace

door Tim Koenders

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden