Mick Schumacher: Als het gaat regenen liggen er kansen

Mick Schumacher Singapore 2022

Mick Schumacher start de race vanaf P13 en ondanks dat de auto beter aanvoelde dan op de vrijdag kan het beter volgens de Duitser. Volgens Schumacher liggen er kansen als het gaat regenen tijdens de race. Dit laat hij weten tegenover F1.com.

Mick Schumacher kwam net te kort om door te stromen naar Q3. Waar Kevin Magnussen keer op keer een beter resultaat weet neer te zetten komt Schumacher echt wat te kort. Ondanks dat de auto beter aanvoelde dan op de vrijdag komt de Duitser niet verder dan de dertiende plek. Hij hoopt dan ook op regen, want dan liggen er kansen voor Schumacher. 

"Auto voelde beter dan vrijdag"

De vrije trainingen op de vrijdag verliepen alles behalve soepel voor Schumacher, hij werd achtiende en negentiende. De dertiende plek is dan ook een verbetering ten opzichte van de vrijdag. Schumacher voelde dan ook dat de auto verbeterd was, maar door de snel opdrogende baan ging het minder. "Over het algemeen voelde de auto beter aan dan gisteren. We hadden een goed gevoel in VT3, maar tijdens de kwalificatie droogde de baan iets meer op en dat had ik niet gehoopt", aldus Schumacher. Die hierdoor last kreeg van te warme achterbanden en daardoor ging glijden. "Tijdens mijn laatste run waren mijn banden veel te warm toen ik de tweede sector in kwam. Misschien was de set up niet helemaal juist als je kijkt naar de condities. De rears waren dan ook veel aan het glijden."

 
 
 
 
 
Dit bericht op Instagram bekijken
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Een bericht gedeeld door Mick Schumacher (@mickschumacher)

Regendans

Schumacher denkt dat er kansen liggen als het tijdens de race gaat regenen. De Haas-bolide is volgens de Duitser dan ook sneller in de natte omstandigheden. "Ik denk dat er kansen liggen, zeker als het tijdens de race gaat regenen. Onze auto is namelijk erg sterk in de natte omstandigheden", vertelt de Haas-coureur. Hij grapt dan ook dat hij een regendans gaat doen. "Ik ga dan ook zeker een regendans doen in de hoop dat de regen morgen valt."

Lees ook: George Russell: We hadden problemen met de remmen

Lees ook: Fernando Alonso: Mate van grip aanvoelen is serieus veeleisend

Lees ook: Aston Martin uitgeschakeld in Q2 door bandenkeuze

 

Stel je vraag

Heb je een vraag voor Olav Mol? Stel hem dan hier!
Vraag insturen

Blijf op de hoogte!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief
Aanmelden